SEGRE

SUCCESSOS ABUSOS

Quatre detinguts per una altra agressió sexual

Els fets haurien ocorregut en un edifici ocupat de la capital del Bages || Coincidint amb el judici contra sis joves acusats d’haver violat en grup una menor de catorze anys a la mateixa ciutat

Pla general del bloc on es va produir l’agressió sexual.

Pla general del bloc on es va produir l’agressió sexual.ESTEFANÍA ESCOLÀ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir quatre joves acusats de violar en grup una menor de disset anys a l’interior d’un pis del centre històric de Manresa, en un cas que investiguen per un delicte d’agressió sexual, segons van informar fonts policials.

L’agressió, que va ocórrer cap a les 04.00 de la matinada de dissabte a diumenge, coincideix amb el judici que s’està celebrant a l’Audiència de Barcelona contra sis joves més acusats d’haver violat en grup una menor de 14 anys, en un botellón en una nau abandonada de la mateixa localitat el 2016.

La violació hauria tingut lloc a l’interior d’un domicili del centre històric de Manresa, que s’investiga si estava ocupat il·legalment, i els quatre presumptes autors –tots ells joves que s’acosten als vint anys d’edat– van ser detinguts poc després.

Després de ser atesa en un centre hospitalari, la menor va acudir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per formalitzar la denúncia i prestar declaració davant dels agents, als quals va relatar les circumstàncies de la violació múltiple de què hauria estat víctima.

La policia catalana ha obert diligències per investigar la violació com un delicte d’agressió sexual que, a diferència del d’abusos, exigeix que els atacants exerceixin violència o algun tipus d’intimidació sobre la víctima. Els quatre detinguts es trobaven ahir a la comissaria de Manresa, i podrien passar a disposició judicial avui dilluns.

L’ajuntament de Manresa va expressar la seua “consternació” per aquesta nova violació múltiple ocorreguda al municipi, que va qualificar d’“execrable”, i, juntament amb col·lectius feministes de la població, va convocar una concentració de repulsa per avui a la tarda.

Centenars de veïns van participar ahir en una multitudinària concentració convocada per l’ajuntament de la localitat per condemnar els fets i mostrar la seua solidaritat i suport a la víctima i a la família.

D’altra banda, la Policia Local de Santurtzi va detenir la matinada de dissabte a diumenge un home acusat d’un delicte d’abús contra una jove de dinou anys, que va agredir i va sotmetre a tocaments al recinte de txosnas de la localitat marinera, que es troba celebrant les festes patronals d’El Carmen.

L’Ertzaintza investiga una agressió a una jove a Beasain

L’Ertzaintza investiga un delicte d’agressió sexual contra una jove comès dissabte a la localitat guipuscoana de Beasain, encara que de moment no s’han produït detencions relacionades amb el cas. Els fets, que van ser denunciats per la víctima i sobre els quals la policia autonòmica basca no va oferir més detalls, van tenir lloc dissabte.

tracking