SEGRE

POLÍTICA

Sánchez culpa Iglesias de trencar la negociació amb la consulta de Podemos

Mas advoca per negociar la investidura del líder del PSOE i no provocar "més tensió"

Sánchez culpa Iglesias de trencar la negociació amb la consulta de Podemos

Sánchez culpa Iglesias de trencar la negociació amb la consulta de PodemosEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dilluns el líder de Podemos, Pablo Iglesias, de trencar la negociació per a la investidura de forma "unilateral" en convocar una consulta "trucada" amb la que l’únic que pretén, ha dit, és justificar el seu vot negatiu, que coincidirà amb el de "l’extrema dreta".

En una entrevista a la Cadena Ser, Sánchez ha confirmat que la setmana passada va oferir a Iglesias ministeris per a "persones qualificades de l’àmbit de Podemos", i ha recalcat que és la primera vegada que es fa una oferta així en la història de la democràcia, a un partit que, a més, ha estat el quart en les eleccions.

El líder socialista ha considerat que la consulta de Podemos és una "mascarada" i "no recull la realitat" perquè no fa constar les propostes que li ha fet a Esglésies, molt menys aquesta última que el va posar sobre la taula en l’última conversa de la setmana passada.

La pregunta de Podemos per a la consulta és "absolutament falsa", ha insistit Sánchez, per a qui Iglesias ha deixat clar que no es mou de la seua posició i que el que busca és "justificar una votació contrària" a la investidura la setmana que ve, en línia, per exemple, "amb la ultradreta".

Per la seua part, l’expresident de la Generalitat Artur Mas ha advocat per negociar amb el PSOE, Unidas Podemos i el PNB una eventual investidura de Pedro Sánchez, ja que ha defensat que no fa falta "provocar més tensió" en les relacions entre Catalunya i Espanya."Si no ens podem separar legalment d’Espanya en aquests momentos(...) fa falta tenir a Madrid un Govern que cada dia vulgui calar foc a la nostra casa? O preferim un Govern que no ens resolgui la situació però que, com a mínim, no vingui amb els llumins?", ha dit en una entrevista en TV3.

Mas, que ha evitat utilitzar la paraula "facilitar" en ser preguntat en aquests termes, ha precisat: "És no dir no d’entrada (...) identifiquem maneres que no arribin els altres a governar Espanya, que són els que ens calarien foc cada dia a casa nostra."

L’expresident ha subratllat que no confia que un Govern basat en una majoria formada per PSOE, Unidas Podemos i PNB vagi a aportar una solució al conflicte català, però ha insistit que cal evitar "més tensió afegida" que pugui anar en detriment dels interessos de Catalunya.

Mas, que ha afirmat que en aquests moments no es veu tornant a la primera línia de la política, també ha afirmat que el PSC és un "interlocutor reforçat" per a l’independentisme després dels bons resultats que han obtingut els socialistes catalans en les eleccions municipals del 26 de maig. "Tan real és la Catalunya independentista com la que no ho és", ha postil·lat.

tracking