SEGRE

EUA POLÈMICA

Trump va deixar l'acord amb Iran perquè Obama el va signar

Revelacions de nous cables diplomàtics || El dirigent arremet contra legisladores demòcrates amb comentaris racistes

Imatge d’arxiu del president dels EUA, Donald Trump.

Imatge d’arxiu del president dels EUA, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nous cables diplomàtics de l’exambaixador britànic a Washington, Kim Darroch, revelen que aquest va informar Londres que el president nord-americà, Donald Trump, va abandonar l’acord nuclear del 2015 entre les principals potències mundials i l’Iran fonamentalment perquè l’havia firmat el seu antecessor, Barack Obama.

“El resultat és un paradigma d’aquesta Casa Blanca: [...] en substància, l’Administració es fonamenta en un acte de vandalisme diplomàtic impulsat per motius ideològics i personalistes, ja que era l’acord d’Obama”, va apuntar Darroch en una nota remesa el maig del 2018 al llavors ministre d’Afers Exteriors britànic, Boris Johnson, segons va publicar ahir el Mail on Sunday. El cable data de després de la visita de Johnson a Washington en la qual el ministre britànic va intentar persuadir Trump que no abandonés l’acord nuclear.

Trump perdria les eleccions del 2020 contra els candidats demòcrates, segons una enquesta

Darroch va dimitir aquesta setmana després que es filtrés un altre cable en què deia a Donald Trump “inepte” i “incompetent” i va traslladar al Govern britànic que el president dels Estats Units va trencar els termes de l’acord assolit amb Teheran per “motius de personalitat”.

El Regne Unit, França i Alemanya van emetre ahir un comunicat conjunt en què reiteren el compromís amb l’acord nuclear firmat exactament fa quatre anys amb l’Iran, i que ara travessa el seu moment més delicat, amb els Estats units retirat unilateralment i la república islàmica, inquietada per la represa de les sancions nord-americanes, després de l’abandó parcial al sentir-se desprotegida pels seus socis europeus.

Segons una enquesta de NBC News/Wall Street Journal, Trump perdria les eleccions del 2020 davant qualsevol dels quatre principals candidats demòcrates; l’exvicepresident Joe Biden i els senadors Bernie Sanders, Elizabeth Warren i Kamala Harris. Ahir mateix, Trump va arremetre contra diverses legisladores demòcrates a qui va instar a tornar als seus països d’origen, que va descriure com “llocs infestats de crim”.

tracking