SEGRE

EUA SUCCESSOS

Una apagada a Manhattan deixa 70.000 persones a les fosques

Una antena de telefonia mòbil al carrer Balmes de Mollerussa.

Una antena de telefonia mòbil al carrer Balmes de Mollerussa.ALBA MOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tall massiu d’electricitat va deixar dissabte sense llum al voltant de 70.000 persones en gran part del centre de Manhattan durant diverses hores. Les apagades es van produir al voltant de les 19.00 (hora local), al mateix temps que començaven diversos espectacles a Brodway. Al Madison Square Garden, l’apagada va obligar a posar fi sobtadament a un concert de Jennifer López. “Òbviament estic destrossada i devastada”, va dir López, nadiua del Bronx.

Les estacions de metro van haver de tancar i els semàfors van deixar de funcionar, cosa que va provocar que milers de persones haguessin de sortir al carrer. L’electricitat es va restablir sobre les 23.45. El governador de Nova York, Andrew Cuomo, va ordenar investigar l’apagada, que va titllar d’“inacceptable” alhora que va assegurar que els responsables retran comptes.

Nova York ha patit apagades a gran escala en el passat, com la que hi va haver durant l’huracà Sandy el 2012 o l’apagada generalitzada del 2003 a tot el nord-est dels Estats Units que va deixar la major part de la ciutat sense electricitat durant un dia.

tracking