SEGRE

TRIBUNALS AGRESSIÓ

Presó per als quatre detinguts per violar una menor a Manresa

La víctima va expressar fins en quatre ocasions que no volia mantenir relacions amb els acusats || Més de 5.000 persones surten al carrer en suport a la menor

Més de 5.000 persones van fer una marxa ahir pels carrers de Manresa en suport a la víctima.

Més de 5.000 persones van fer una marxa ahir pels carrers de Manresa en suport a la víctima.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La magistrada del jutjat d’Instrucció número 7 de Manresa va decretar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per als quatre arrestats per la presumpta agressió sexual múltiple a una menor de 17 anys en un edifici okupat de Manresa durant la matinada de dissabte a diumenge. Els quatre joves van passar ahir a disposició judicial i tres d’ells es van negar a prestar declaració aconsellats pel seu advocat. Només un va contestar a les preguntes formulades per totes les parts i va negar la seua participació en els fets. Durant la jornada d’ahir també va prestar declaració la víctima, que va estar en tot moment acompanyada per una psicòloga.

A la resolució en la qual la magistrada decreta presó per als joves es recull la descripció dels fets, segons la qual els quatre homes, d’entre 18 i 25 anys i d’origen magrebí, es van emportar la menor al domicili, on van consumir alcohol i van fumar haixix. Després d’això un d’ells se la va endur a una habitació, on la va despullar i la va violar. Després de l’agressió, la resta de detinguts van entrar un a un al quarto i van abusar de la noia de manera similar. La víctima va expressar “verbalment i de forma clara” que no volia mantenir relacions amb ells i els va dir fins en quatre ocasions “que paressin” mentre intentava escapar-se. El Ministeri Fiscal qualifica els fets d’agressió sexual al considerar que cada presumpte autor va realitzar el delicte “directament” i va actuar com a “cooperador” dels altres tres. A més, va valorar la intimidació que els homes van exercir sobre la víctima per sotmetre-la i la “coherència” del relat de la jove.

Una veïna del bloc on presumptament va ser violada la noia va explicar que els agressors pertanyen a un grup d’unes deu persones que van okupar el tercer pis del número 17 del carrer Aiguader i des que van arribar al bloc, els conflictes no han cessat. Per la seua part, l’ajuntament de Manresa farà tapiar el pis després de portar a terme una inspecció sanitària.

D’altra banda, més de 5.000 persones van fer una marxa a Manresa per mostrar-li suport a la jove i la seua família i condemnar l’agressió. La manifestació també va servir per denunciar la precarietat del barri.

tracking