SEGRE

ALEMANYA NOMENAMENTS

Merkel situa a Defensa la seua successora al davant de la CDU

Substitueix la nova presidenta de la CE

Angela Merkel, que ahir va celebrar el 65 aniversari, celebrava també l’elecció de Von der Leyen.

Angela Merkel, que ahir va celebrar el 65 aniversari, celebrava també l’elecció de Von der Leyen.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, va ser nomenada ahir nova ministra alemanya de Defensa, després de la ratificació dimarts de la seua antecessora, Ursula von der Leyen, com a presidenta de la Comissió Europea (CE).

A Kramp-Karrenbauer la van proposar al Consell de Ministres a primera hora del matí els conservadors –que segons l’acord de govern de la gran coalició controlen la cartera de Defensa– i va ser nomenada poc després pel president alemany, Frank-Walter Steinmeier.

La nova ministra va assegurar que assumia aquesta nova funció “amb molt respecte” i va prometre treballar “de tot cor” i amb tot el “convenciment”.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, que complia ahir 65 anys, havia avançat poc abans que cobriria “ràpidament” la vacant que havia deixat Von der Leyen a l’àrea de Defensa, encara que no va donar més pistes sobre quina seria la persona elegida. El nomenament va ser qualificat de “sorpresa” en mitjans locals, ja que Kramp-Karrenbauer havia reiterat en diverses ocasions que volia centrar-se en les seues tasques a la CDU.

tracking