SEGRE

SEGURETAT CIUTADANIA

Buch destinarà 320 mossos a Barcelona per la inseguretat

Els robatoris violents han augmentat un 30% a la ciutat || El conseller vol crear un pla estratègic contra la delinqüència

Una foto d’arxiu d’un vehicle dels Mossos.

Una foto d’arxiu d’un vehicle dels Mossos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar ahir la intenció de destinar a 320 Mossos d’Esquadra a la ciutat de Barcelona en els pròxims mesos a causa de l’increment de la inseguretat i l’augment de delictes que pateix la capital catalana. Aquest serà el principal compromís que el conseller exposarà a la Junta Local de Seguretat, convocada per l’alcaldessa Ada Colau, que se celebrarà avui.

Buch també proposarà a la junta crear un pla estratègic per posar límit al repunt de la delinqüència que reuneixi diferents departaments de la Generalitat, l’ajuntament i altres institucions per poder elaborar un pla que permeti la col·laboració per millorar la seguretat. Els robatoris violents a la capital catalana han augmentat el primer semestre del 2019 un 30 per cent i les detencions, un 17 per cent, respecte al mateix període de l’any anterior.

Actualment a Barcelona hi ha destinats 2.380 mossos d’esquadra i 137 agents en pràctiques

El conseller va explicar que els 320 agents més que es destinaran a la ciutat de Barcelona sortiran de la redistribució a Catalunya que permet fer la nova promoció de 466 mossos d’esquadra que es van graduar al juny.

Actualment, a Barcelona hi ha destinats 2.380 agents dels Mossos, 137 en pràctiques i altres agents dels serveis centrals depenent de les necessitats. La incorporació de 320 agents més significaria un increment de 13,5 per cent i Buch preveu que es porti a terme l’octubre, quan finalitzin els plans de seguretat estivals en zones turístiques de Catalunya. Buch va afirmar que les dades dels delictes a Barcelona són “desfavorables” i va reconèixer que “és evident” que hi ha “un problema de seguretat” a la ciutat i que això genera “un segon problema, que és la sensació d’inseguretat per part de la ciutadania”.

En la Junta participaran membres dels serveis de seguretat i prevenció que treballen a la ciutat, tots els cossos policials, bombers i representants del món judicial. La cimera, que se celebra de forma ordinària cada tres mesos, serà la primera a la qual assistirà el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

tracking