SEGRE

EDUCACIÓ IDIOMES

L'ús del català al pati baixa el 15 per cent a Secundària

Centenars de nens van gaudir ahir a Talarn de la dotzena edició de la jornada Jocs del Món.

Centenars de nens van gaudir ahir a Talarn de la dotzena edició de la jornada Jocs del Món.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El català es parla en un 24,3% dels patis d’escoles i instituts de Catalunya, una xifra per sota de la mitjana de la població general, que se situa sobre el 36 per cent. Així ho va assegurar un estudi encarregat per la Plataforma per la Llengua i per això, preparen una campanya per promoure a la tardor l’ús social del català a la comunitat educativa, ja que apunten que, a més de la caiguda de l’ús del català als patis, també han vist un descens de l’ús en alumnes i professors al passar de Primària a Secundària.

El president de l’entitat, Òscar Escuder, va afirmar ahir que “no només ens juguem la supervivència d’una llengua, sinó que ens juguem la cohesió social”, la inclusió i la igualtat d’oportunitats, per la qual cosa amb aquesta acció perseguiran conscienciar també a l’entorn, com monitors i pares. L’estudi va detectar que el català era present en el 35 per cent de les converses a Primària, mentre que a Secundària era del 14,6 per cent. En l’estudi van participar 750 alumnes i cinquanta professors de cinquanta centres educatiu de trenta-cinc municipis catalans.

LES CLAUS Estudi en 50 centres El català estava present en el 35% de les xarrades a primària, mentre que a Secundària era del 14,6%. Potenciar-ne l’ús La plataforma per la llengua impulsarà una campanya per promoure’n l’ús als centres, ja que recalquen que aquest descens “afecta tant els alumnes com els professors de primària i Secundària”.

tracking