SEGRE

POLÍTICA

Espanya condemna la captura del petroler britànic a l’estret d’Ormuz

Les autoritats iranianes han relacionat aquesta detenció amb la del petroler iranià Grace I, retingut fa més d’una setmana a Gibraltar

Espanya condemna la captura del petroler britànic a l'estret d'Ormuz

Espanya condemna la captura del petroler britànic a l'estret d'OrmuzEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha condemnat aquest dissabte la captura ahir del vaixell de bandera britànica Steno Impero a l’estret d’Ormuz i ha fet una crida urgent a les autoritats iranianes que l’alliberin com més aviat millor.

Espanya reitera la necessitat d’evitar tota decisió que augmenti les tensions regionals i recorda l’obligació de preservar la navegació en aigües internacionals.

El petroler, pertanyent a la naviliera Stena Bulk, va perdre el contacte amb el seu operador ahir a la tarda, després de rebre l’avís de què diverses embarcacions sense identificar i un helicòpter s’atansaven al vaixell.

Les autoritats iranianes han relacionat aquesta detenció amb la del petroler iranià Grace I, retingut fa més d’una setmana a Gibraltar davant de la sospita que transportava cru a Síria en violació d’una sancions imposades per la Unió Europea (UE).

L’operador del Stena Impero ha informat que el petroler complia "plenament" totes les regulacions sobre la navegació internacional quan va ser interceptat.

tracking