SEGRE

INVESTIDURA

Podemos, molest per l'actitud de "superioritat" de Sánchez en el seu discurs

Les negociacions entre el PSOE i Podemos per a la investidura de Sánchez continuen estancades

Podemos, molest per l'actitud de

Podemos, molest per l'actitud de "superioritat" de Sánchez en el seu discursEFE/Emilio Naranjo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unides Podem ha admès el seu malestar després d’escoltar el discurs d’investidura de Pedro Sánchez perquè entén que el president del Govern en funcions continua tenint la mateixa actitud de "superioritat" que fa dos mesos com si no tingués de necessitat de negociar amb la formació morada

Les negociacions entre el PSOE i Podemos per a la investidura de Sánchez segueixen estancades i no hi ha de moment previstes noves reunions dels equips negociadors, després de l’última trobada que abans del discurs han mantingut la vicepresidenta de l’Executiu, Carmen Calvo, i el secretari d’Acció política i Govern de Podemos, Pablo Echenique.

Fonts de Podemos han admès a Efe que continuen veient el candidat comportant-se "com si tingués majoria absoluta", i no oculten el seu pessimisme en aquest moment de la negociació.

Abans del discurs, des del partit d’Iglesias insistien que no hi ha gaires avenços perquè els socialistes no volen cedir-los cap dels Ministeris que hi ha en l’actualitat, i el que pretenen és crear per a Podemos noves carteres a partir de departaments inferiors, el que suposaria menys competències de les que reclamen.

Són més optimistes al PSOE, perquè entenen que s’està "avançant en el programa", encara que admeten que no tant en el repartiment dels càrrecs.

La majoria dels dirigents socialistes consultats entenen que d’aquí a dijous hi ha encara marge per negociar i que la investidura de Sánchez tiri endavant en segona votació, i justifiquen l’actitud d’Unidas Podemos en la necessitat d’aquest partit de tensar la corda per justificar el seu relat.

Fonts socialistes asseguren a més que no hi ha un rebuig tàcit a què Unidas Podemos tingui una vicepresidència, perquè el que no volien és que l’ocupés Pablo Iglesias i això ja no passarà.

A Podemos, no obstant això, adverteixen del qual no estan disposats a acceptar una vicepresidència que sigui merament simbòlica i sense competències.

Lamenten també que un dels ministeris que els proposi el PSOE sigui el de Joventut, en lloc d’una cartera més àmplia amb competències clares.

tracking