SEGRE

POLÍTICA DENÚNCIA

Afirmen que el gran opositor a Putin ha estat enverinat

Navalni, que estava empresonat, va ser ingressat diumenge || El metge denuncia que ha estat intoxicat i demana que s’investigui

Imatge d’arxiu de l’opositor al Kremlin Aleksei Navalni.

Imatge d’arxiu de l’opositor al Kremlin Aleksei Navalni.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El principal líder de l’oposició russa, Aleksei Navalni, va ser traslladat diumenge passat a l’hospital de Moscou a causa del que sembla una reacció al·lèrgica greu que va patir a presó, on va ingressar dimecres passat. Tanmateix, l’advocada de l’opositor i la seua doctora van denunciar que havia estat enverinat amb alguna substància química a la presó.

La portaveu del seu grup polític, Kira Yarmish, va assenyalar que Navalni va ser ingressat després de patir un inflor severa a la cara i un enrogiment a la pell per una al·lèrgia de la qual es desconeixien les causes. Fonts mèdiques, d’altra banda, van indicar que el pacient va ser diagnosticat amb urticària, però no van descartar que hagués estat enverinat. “No podem descartar que s’hagin produït danys tòxics amb una substància química”, va manifestar la doctora de l’opositor, Anastasia Vasilyeva, que també va exigir que s’analitzin mostres dels llençols, la pell i els cabells de Nalvani. La doctora va expressar, a més, que li va resultar sospitós no poder examinar l’opositor en profunditat, de qui va afegir que “mai no ha tingut al·lèrgies”.

Aleksei Navalni va ser atacat el 2017 amb una substància tòxica i va estar a punt de perdre un ull

El 2017, Navalni, enemic acèrrim del president rus, Vladímir Putin, va ser atacat amb un desinfectant barrejat amb una substància tòxica, que li va provocar una greu lesió a la còrnia de l’ull dret, òrgan que va estar a punt de perdre. “Com a metgessa que va tractar la greu cremada que va patir Aleksei a l’ull fa dos anys, puc afirmar amb seguretat que, el 2017, i ara els seus problemes són resultat de l’acció destructiva de substàncies químiques no determinades”, va subratllar. El líder opositor va tornar ahir a la presó on compleix un arrest de 30 dies per fer crides a participar en la manifestació de dissabte passat davant de l’ajuntament de Moscou, en què van ser detingudes més de mil persones. Els metges personals de l’opositor i l’advocada es van oposar a aquest trasllat a l’assegurar que la seua vida corre perill a presó davant d’un nou possible atac i que Navalni s’hauria d’haver quedat en observació permanent durant tres dies.

tracking