SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Clam d'unitat d'Òmnium i l'ANC tot i les crítiques d'ERC

Huguet i Simó no aniran a la manifestació de l’11-S || La justícia europea fixa la vista sobre la immunitat de Junqueras

Elisenda Paluzie i Marcel Mauri, ahir en roda de premsa.

Elisenda Paluzie i Marcel Mauri, ahir en roda de premsa.GERARD ARTIGAS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, van fer ahir una crida a la “unitat” dels partits independentistes davant de la sentència del procés, sobretot durant la manifestació de la Diada. Paluzie va descriure la manifestació del pròxim 11 de Setembre com la “primera fita en el camí de mobilitzacions” que han de servir de resposta a la sentència del Tribunal Suprem al procés independentista. També va defensar que la mobilització de la Diada ha de ser “per a tothom”, però recordant que les capçaleres de les manifestacions seran protagonitzades per membres de la societat civil i no per polítics.

Els exconsellers Josep Huguet i Anna Simó, els dos d’ERC, van anunciar que no assistiran a la manifestació de l’ANC perquè consideren que és una protesta “anti-Esquerra”. Per la seua part, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha denunciat al Suprem la “persecució” a què creu que l’ha sotmès la JEC per impedir-li la presa de possessió com a eurodiputat.

Els Mossos han detingut set activistes independentistes per diverses protestes

Per la seua banda, el Tribunal de Justícia de la Unió Europa (TJUE) celebrarà el proper dia 14 d’octubre la vista per decidir si el líder d’ERC, Oriol Junqueras, té immunitat com a eurodiputat, després que el Tribunal Suprem no li permetés sortir de la presó per prendre l’acta a Brussel·les.

D’altra banda, l’Audiència de Barcelona ha condemnat dos activistes per desordres durant la protesta davant de la delegació del Govern espanyol a Barcelona per la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont. Així mateix, els Mossos d’Esquadra van detenir ahir vuit membres de col·lectius independentistes que van participar entre els mesos de desembre i maig en diverses accions de protesta.

Kapretz, que afirma que els seguiments “possiblement encara es produeixen”, denuncia una infracció contra les seues llibertats personals. L’origen de les seues sospites es troba en la documentació que l’Advocacia de l’Estat va aportar al TSJC en la petició de paralitzar cautelarment l’activitat de les delegacions de la Generalitat a Berlín, Londres i Ginebra.

La delegada del Govern a Berlín denuncia Exteriors per espiar-la

La delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, ha interposat una denúncia penal a la Fiscalia General Federal del país germànic pel presumpte cas d’espionatge del ministeri d’Exteriors contra ella.

tracking