SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Johnson promet a Irlanda concloure el Brexit

Si és salvatge, Sinn Féin vol referèndum

L’actual primer ministre britànic, Boris Johnson.

L’actual primer ministre britànic, Boris Johnson.EFE/EPA/NEIL HALL/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va reafirmar ahir el compromís per sortir de la Unió Europea (UE) amb o sense acord, però va assegurar que un Brexit dur no provocarà el restabliment d’una frontera física entre la República d’Irlanda i Irlanda del Nord.

Així ho va comunicar Johnson als partits polítics nord-irlandesos durant una visita a la província britànica, en la qual també va abordar la paràlisi que afecta el Govern autònom de Belfast de poder compartit entre protestants i catòlics, que està suspès des del gener del 2017.

Aquest buit de poder ha avivat, així mateix, la por que Londres prengui les regnes de la regió si el Regne Unit opta per un Brexit salvatge, davant de les diferències que mantenen el probritànic Partit Democràtic Unionista (DUP) i el nacionalista Sinn Féin, principals representants de les comunitats protestant i catòlica nord-irlandeses.

Precisament, la presidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, va advertir Johnson que haurà de convocar un referèndum sobre la reunificació de les dos Irlandes si el Regne Unit abandona la Unió Europea (UE) sense un acord.

tracking