SEGRE

EUA ECONOMIA

La Fed abaixa els tipus per la debilitat econòmica global

Se situaran en el rang entre el 2 i el 2,25% per sostenir el creixement || Primera retallada des d’abans de la crisi el 2008

Imatge d’arxiu del president de la Fed, Jerome Powell.

Imatge d’arxiu del president de la Fed, Jerome Powell.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reserva Federal dels Estats Units va consumar ahir el canvi de rumb de la seua política monetària i, per primera vegada en més d’una dècada, va retallar els tipus d’interès del dòlar, que ara se situaran en el rang entre el 2 i el 2,25%, en un intent per sostenir el creixement econòmic del país davant la desacceleració global i les turbulències causades per les disputes comercials amb la Xina.

La rebaixa del preu dels diners és la primera des d’abans de la crisi, després de tres anys de pujades que van elevar la taxa rectora des del mínim fixat el desembre del 2008, quan es va situar entre el 0 i el 0,25 per cent, fins al rang entre 2,25 i 2,5 per cent en què va quedar fixada el desembre de l’any passat. Una retallada preventiva d’un quart de punt, en línia amb el que havien pronosticat els analistes, que ja havien descomptat el moviment davant dels últims missatges dels membres la Reserva Federal.

Trump demana a la Fed ajuts per potenciar el creixement: “Una petita retallada no és suficient!”

“El panorama per a l’economia dels Estats Units és favorable i aquesta mesura està dissenyada per recolzar aquest panorama”, va argumentar el president de la Fed, Jerome Powell, a la roda de premsa posterior a la reunió. “Té la intenció d’actuar com a assegurança contra els riscos d’un creixement global feble i la incertesa en les polítiques comercials, ajudar a compensar els efectes que aquests factors estan tenint sobre l’economia i promoure un retorn més ràpid de la inflació al nostre objectiu del 2 per cent”, va afegir.

Es tracta d’una retallada que es queda per sota del que hauria desitjat el president dels Estats Units, Donald Trump, que fa mesos que pressiona la Fed perquè porti a terme una rebaixa substancial dels tipus d’interès que permeti al país guanyar competitivitat davant els seus rivals comercials.

“La Fed va apujar [els tipus] molt aviat i massa”, insistia aquest mateix dilluns, en un missatge penjat a Twitter, en el qual acusava l’organisme de mutilar “el potencial de creació de riquesa” del país i advertia: “Una petita retallada no és suficient!”.

tracking