SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Sánchez pressiona Podem per arribar a un acord programàtic

El socialista inicia avui una roda de contactes amb col·lectius socials per elaborar una proposta || Echenique critica que busqui “acaparar el 100% del poder”

El socialista Javier Lambán durant la investidura.

El socialista Javier Lambán durant la investidura.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, començarà a reunir-se “avui mateix” amb col·lectius de la societat civil per elaborar una proposta programàtica que, posteriorment, presentarà a Unides Podem per intentar assolir amb ells un acord de govern a la portuguesa, és a dir, en el qual la formació morada doni suport al seu govern des de fora.

Així ho va avançar ahir el mateix Sánchez en una carta dirigida a la militància socialista en què assegurava que la seua intenció és “construir govern” i per fer-ho es reunirà amb col·lectius com associacions feministes, ecologistes, agents socials i agrupacions del tercer sector “perquè puguin col·laborar en la creació d’un espai comú per aconseguir un govern progressista”. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ja va avançar que els socialistes buscaran un acord programàtic amb el partit de Pablo Iglesias i no tornaran a debatre sobre una possible coalició.

Per la seua banda, el secretari d’Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique, va respondre a la carta de Sánchez que el que el president del Govern en funcions proposa significa “acaparar el cent per cent del poder sense negociar”. Des de la formació morada continuen apostant per un Govern de coalició.

Abans de fer-se pública la carta del líder socialista, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, va assegurar que Sánchez tenia intenció d’iniciar “ben aviat” una ronda de contactes amb els principals líders polítics, encara que va advertir que “si no hi ha aigua a la piscina, no val la pena passar per una investidura”. Celaá també va tornar a insistir en l’abstenció de Partit Popular i Ciutadans i va retreure al líder del partit taronja, Albert Rivera, que no vulgui parlar amb el líder socialista. “Si Ciutadans es mostrés institucional, la direcció del país podria ser una altra”, va dir.

El socialista Lambán, reelegit president a Aragó

El socialista Javier Lambán va ser reelegit ahir president d’Aragó encapçalant el primer govern quadripartit de la comunitat amb Podem, Chunta Aragonesista (CHA) i el Partit Aragonès (PAR). Lambán va aconseguir el vot d’un total de trenta-sis diputats, i eren trenta-quatre els necessaris per assolir la majoria absoluta, gràcies als vint-i-quatre diputats de la seua pròpia formació, cinc diputats de Podem, tres de la Chunta Aragonesista, tres del Partit Aragonès i un d’Izquierda Unida que va donar el seu vot favorable maglrat haver preferit quedar-se fora de la coalició de govern. Dissabte Lambán prendrà possessió del càrrec.

tracking