SEGRE

UE DIVORCI AMB EUROPA

El Regne Unit reserva 2.300 milions extres per afrontar un Brexit dur

Per a informació de la sortida, reforç de fronteres o compra de medicaments

Imatge d’arxiu de la façana del Banc d’Anglaterra a Londres.

Imatge d’arxiu de la façana del Banc d’Anglaterra a Londres.EFE/ANDY RAIN/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del nou primer ministre britànic, Boris Johnson, ha incrementat a 6.300 milions de lliures (6.913 milions d’euros) els recursos financers proveïts pel país de cara a una potencial retirada sense acord del Regne Unit de la UE, amb una reserva addicional de 2.100 milions de lliures (2.304 milions d’euros) que es destinarà a reforçar els controls fronterers i duaners, així com a la compra de medicaments.

“A falta de 92 dies perquè el Regne Unit abandoni la UE és vital que intensifiquem els nostres plans per assegurar que estem a punt”, va declarar el ministre de Finances, Sajid Javid, i va afegir que el nou Govern britànic vol aconseguir “un bon acord que acabi amb l’antidemocràtic pla per a la frontera irlandesa”.

Aquesta partida de finançament extra inclou la injecció immediata de 1.100 milions de lliures (1.207 milions d’euros) per a la preparació d’àrees crítiques per al país de cara a la sortida de la UE el pròxim 31 d’octubre, així com 1.000 milions de lliures més (1.097 milions d’euros) disponibles en cas que fossin necessaris. En concret, 344 milions de lliures (377 milions d’euros) seran destinats a reforçar els controls fronterers i duaners. El Govern britànic ha reservat també 434 milions de lliures (476 milions d’euros) per garantir el manteniment d’activitats sanitàries fonamentals. Així mateix, es destinaran 108 milions de lliures més a activitats de promoció per assegurar que les empreses estan preparades per al Brexit i 138 milions d’euros a una campanya d’informació a nivell nacional sobre la sortida del país de la Unió Europea.

El Banc d’Anglaterra alerta de la possibilitat d’entrar en recessió

El Banc d’Anglaterra va decidir ahir mantenir els tipus d’interès al 0,75% malgrat la caiguda en picat de la lliura i va advertir que el país té una possibilitat entre tres d’entrar en recessió si se segueix la incertesa pel Brexit. L’organisme, que és conscient que des de l’arribada de Boris Johnson al poder han crescut les possibilitats que s’abandoni la UE sense acord, va demanar estabilitat per mantenir a la superfície l’economia al veure’s obligat a rebaixar les expectatives de creixement.

tracking