SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

La Justícia investiga si Grup Planeta va contractar Villarejo

Per obtenir dades del Grup Zed Worldwide i Kiss FM || La imputació del BBVA pot danyar la seua solvència, avisa Moody’s

L’excomissari José Manuel Villarejo.

L’excomissari José Manuel Villarejo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha obert una investigació per determinar si el Grup Planeta va contractar els serveis del comissari jubilat José Manuel Villarejo per obtenir informació sobre el Grup Zed Worldwide i Kiss FM.

Aquesta nova peça separada del cas Tàndem s’obre arran de la declaració de l’expresident de Zed Javier Pérez-Dolse, el passat dia 15 de juliol davant d’aquest mateix jutge, en què va afirmar haver rebut dos enregistraments de veu en els quals el conseller general del Grup Planeta, Luis Elías, reconeix haver parlat amb Villarejo per requerir-li els seus serveis d’espionatge. A més, Pérez-Dolset va explicar al jutge que Elías comentava en aquestes gravacions que estava en possessió de documentació, correus electrònics i altres proves que servirien per fer-li xantatge en l’operació de venda de Zed.

Planeta admet que alguns directius es van reunir amb Villarejo de manera puntual

Després de transcendir la notícia, fonts del Grup Planeta van admetre que alguns dels directius van mantenir reunions amb Villarejo, en el transcurs de les quals l’excomissari els hauria ofert informació sobre l’àrbitre que dirimia el litigi contra Blas Herrero, amo de Kiss FM.

Tanmateix, van negar que Villarejo estigués vinculat de manera permanent al conglomerat empresarial.

En un altre ordre de coses, l’agència de qualificació Moody’s va advertir dimecres que la imputació com a persona jurídica del BBVA en el cas Villarejo comportarà un dany reputacional. “Encara que és massa aviat per avaluar a quina acció del regulador, si n’hi hagués, podria enfrontar-se el BBVA, l’acusació exposa el banc a danys en la reputació i, en última instància, podria afectar negativament la seua solvència”, va assenyalar en un comunicat, que va destacar que la qualitat de la governança dels bancs és “particularment important”.

No obstant, l’agència va remarcar que l’entitat afronta aquesta situació judicial des d’una posició de solvència a la part alta de l’avaluació que efectua Moody’s.

tracking