SEGRE

TRIBUNALS CAS PÚNICA

Anticorrupció demana que s'imputi Aguirre i Cifuentes pel finançament il·legal del PP

El fiscal es basa en informes de l’UCO que les situen en reunions clau on es van negociar les irregularitats || Reclama al jutge una reorganització de peces del cas per passar de setze a onze

Les expresidentes de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre.

Les expresidentes de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes i Esperanza Aguirre.EMILIO NARANJO/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge del cas Púnica que imputi les expresidentes de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes a la peça sobre el presumpte finançament il·legal del PP de Madrid, en el macrosumari del cas Púnica. Segons fonts fiscals, Anticorrupció va presentar ahir un informe al jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón en què demana que se citi les dos com a investigades per delictes relacionats amb la corrupció, a més de l’empresa Indra i del seu expresident Javier Monzón. En cas que el jutge ho acceptés, passarien a engrossir la llista d’investigats a la peça número 9 del cas, sobre la possible “desviació de fons” per finançar de manera irregular campanyes electorals com la del 2011, en la qual Aguirre es presentava com a candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid. En el cas d’Aguirre, les fonts van explicar que se sospita que hauria pogut ordenar o consentir el finançament irregular del partit amb diners d’empreses que resultaven adjudicatàries de contractes públics com Indra, entre altres mecanismes.

La petició es basa, entre altres coses, en l’últim informe de l’UCO de la Guàrdia Civil que conclou que Indra va finançar amb 566.497 euros la campanya electoral del 2011 d’Aguirre a través d’una sèrie de pagaments camuflats i la situa en reunions on es va poder parlar d’aquest tema.

Anticorrupció demana que s’investigui també Indra i el seu expresident Javier Monzón

En el cas de Cifuentes, se sospita del seu paper en el finançament irregular perquè va participar en meses de contractació suposadament manipulades i per la seua qualitat de patrona de la Fundació per al Desenvolupament Econòmic i Social de la Comunitat de Madrid (Fundescam), i se sospita que es va desviar diners a través d’aquesta. De fet, la Guàrdia Civil va suggerir el 2017 en un informe que se la investigués per possibles delictes de suborn i prevaricació en l’adjudicació dels contractes de la cafeteria de l’Assemblea de Madrid del 2009 i 2011, quan era presidenta de la mesa de contractació, a favor del grup Cantoblanco, presidit per Arturo Fernández, que al seu torn havia donat al PP 160.000 euros a través de Fundescam.

A més de demanar aquestes imputacions, Anticorrupció reclama al jutge una reorganització de peces del cas per passar de 16 a 11, segons explica el ministeri públic en un comunicat en el qual no dóna compte de les peticions d’imputació.

Génova apel·la a la presumpció d’innocència i Errejón critica Cs La direcció estatal del PP va mostrar ahir respecte a la decisió de la Fiscalia Anticorrupció d’imputar en el marc del cas Púnica les expresidentes de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, i va apel·lar també a la presumpció d’innocència.

tracking