SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

La Caixa de Solidaritat paga la multa a Mas, Rigau i Ortega pel 9-N

Abona al Tribunal de Comptes els 2 milions d’euros que faltaven i evita l’embargament || Destaquen aquesta iniciativa com a exemple d’“unitat” i anuncien un recurs

Irene Rigau, Artur Mas i Joana Ortega, ahir, minuts abans de la compareixença a Barcelona.

Irene Rigau, Artur Mas i Joana Ortega, ahir, minuts abans de la compareixença a Barcelona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Caixa de Solidaritat va abonar dijous els dos milions d’euros que faltaven per pagar de la multa que va imposar el Tribunal de Comptes a l’expresident Artur Mas, a l’exvicepresidenta Joana Ortega, a l’exconsellera Irene Rigau, a l’exconseller Francesc Homs i a l’exalt càrrec Jordi Vilajoana per l’organització de la consulta del 9-N del 2014. Els condemnats havien pogut reunir 2,9 milions, que no eren suficients per cobrir la condemna imposada per aquest tribunal administratiu que havia de procedir a l’execució de l’embargament de les propietats dels encausats. A més, la Caixa de Solidaritat també va dipositar els 700.000 euros que quedaven per pagar en concepte de fiança imposada per la titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona als alts càrrecs de la Generalitat processats pels preparatius de l’1-O. En aquest cas, l’import total de la fiança ascendia a 5,8 milions, dels quals la Caixa de Solidaritat ja havia sufragat 5,1 milions.

En una compareixença conjunta, Mas, Ortega i Rigau van agrair les aportacions de particulars a aquesta guardiola impulsada per les entitats sobiranistes. En aquest sentit, Mas va animar la ciutadania a continuar donant per ajudar els altres “represaliats”. Així mateix, va destacar que aquest mecanisme és una eina d’“unitat” per a l’independentisme. “La societat civil catalana no és un mite, existeix”, va destacar per la seua banda Ortega, que també es va referir a la Caixa de Solidaritat com a “suma de bones voluntats”. D’altra banda, l’expresident va avançar que recorreran la sentència per responsabilitat comptable en el 9-N que els va dictar Tribunal de Comptes. “És manifestament injusta”, va denunciar Mas.

Cuixart demana unitat i avisa que “la repressió busca dividir” El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va subratllar ahir la necessitat de mantenir la unitat de l’independentisme i buscar grans consensos a Catalunya. En una carta enviada als socis de l’entitat que lidera des de la presó de Lledoners, Cuixart va advertir que “la repressió busca dividir els que lluiten i tots hem de fer un esforç, tant individual com col·lectiu, per mantenir una actitud de respecte i empatia els uns amb els altres”. Per la seua banda, Jordi Turull, de JxCat, va demanar “octubrar-se” i reprendre “les actituds” d’unitat de l’1-O.

tracking