SEGRE

NEGOCIACIÓ PARTITS

Podem descarta un Govern 'a la portuguesa' i ERC ofereix “diàleg”

PP i Cs insisteixen a no facilitar la investidura

La socialista María Chivite va ser elegida ahir com a nova presidenta de Navarra.

La socialista María Chivite va ser elegida ahir com a nova presidenta de Navarra.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unides Podem va assegurar ahir que si els socialistes intenten formar un Govern a la portuguesa, monocolor, “tornarà a fracassar” una possible nova sessió d’investidura de Pedro Sánchez el mes de setembre. En aquest sentit, fonts del partit morat van insistir en la via del diàleg per tancar un Executiu de coalició. També el diputat dels comuns Gerardo Pisarello va animar Sánchez a asseure’s amb Podem per negociar la investidura.

Per la seua banda, l’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, va estendre la mà al PSOE per “dialogar i negociar”, malgrat que va instar Sánchez a “moure’s de la seua posició” respecte a Catalunya.

Álvarez de Toledo prefereix la repetició electoral a un Govern sustentat per “filoterroristes”

Per la seua part, la portaveu en funcions del Govern central, Isabel Celaá, va manifestar que la “prioritat” de Sánchez és “impedir” que es repeteixin les eleccions generals. En aquest sentit, va qualificar d’“excusa de mal pagador” la negativa de PP i Cs a facilitar la investidura del líder dels socialistes amb el pretext que podria indultar els líders independentistes jutjats per l’1-O i que esperen la sentència del Tribunal Suprem. Tanmateix, la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, va afirmar ahir que prefereix una repetició electoral al fet que el Govern central se sostingui “amb filoterroristes i presumptes delinqüents”, amb referència a Bildu i els diputats independentistes. Beatriz Pino, dirigent de Cs, també va insistir en el no a Sánchez. Pino va efectuar aquestes declaracions moments abans de la investidura de la socialista María Chivite com a presidenta de Navarra, gràcies a l’abstenció de Bildu. Per la seua banda, a Saragossa, Javier Lambán prendrà possessió avui del càrrec de president.

tracking