SEGRE

SUCCESSOS ABUSOS

Sis detinguts per la presumpta violació múltiple a una jove de divuit anys a Bilbao

Els arrestats per aquesta agressió, que es va produir en un parc, tenen entre divuit i trenta-sis anys || El vistós tatuatge d’un d’ells va facilitar la identificació per part de la policia basca

Agents de l’Ertzaintza custodien la zona al parc d’Etxebarria, on es va produir la violació.

Agents de l’Ertzaintza custodien la zona al parc d’Etxebarria, on es va produir la violació.EFE/LUIS TEJIDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de l’Ertzaintza van arrestar ahir a Bilbao sis homes per la seua presumpta relació amb la violació múltiple a una jove de divuit anys que a la matinada va ser atesa al bilbaí Hospital de Basurto.

Segons va informar el departament basc de Seguretat, responsables de l’Hospital van avisar el jutjat de l’arribada a mitjanit d’una dona ferida que va relatar haver patit una agressió sexual grupal. La investigació de l’Ertzaintza, que es va fer en col·laboració amb la Policia Municipal de Bilbao, va permetre localitzar i arrestar de matinada sis homes amb edats entre els divuit i els trenta-sis anys i d’origen magrebí per la seua presumpta implicació en aquesta violació.

L’alcalde de Bilbao, Juan Mari Aburto, va dir que els detinguts “hauran de rebre el dur càstig de la llei”

L’atac es va produir cap a les 23.00 hores a l’entorn del parc d’Etxebarria, considerat un punt negre de Bilbao. Poques hores després, a les 4.45 hores, una patrulla de la guàrdia urbana va interceptar els suposats responsables de l’atac a l’entorn del mercat de la Ribera. A la seua declaració, la víctima havia aportat una detallada descripció física, com el vistós tatuatge d’un dels suposats implicats, cosa que va facilitar la identificació del grup, segons el diari El Correo.

Els detinguts continuaven ahir en dependències de la policia autònoma basca a Bilbao, on es porten a terme les diligències oportunes abans que passin a disposició judicial. La Policia Autònoma Basca manté oberta la investigació entorn d’aquest cas.

Després del succés, els grups polítics de l’ajuntament de Bilbao van difondre una declaració en la qual mostren la seua “màxima condemna i la més profunda indignació per l’agressió masclista” que va tenir lloc a la ciutat.

Es tracta, segons van assenyalar, d’un delicte “que suposa un atemptat a la integritat física i moral i, en conseqüència, una greu i intolerable vulneració de tots els drets humans”. El consistori va instar la ciutadania a “no ser còmplice de cap tipus d’agressió sexista i, per tant, a mantenir una actitud de tolerància i impunitat zero”.

Per la seua banda, l’alcalde de Bilbao, Juan Mari Aburto, va afirmar que els detinguts “hauran de rebre el dur càstig de la llei i ser repudiats per la societat”, alhora que va advertir que “no farem ni un pas enrere contra la violència masclista”.

La Federació d’Associacions Veïnals de Bilbao va assegurar que “el fet que tingui lloc dia sí dia també una nova agressió no ho fa més fàcil de digerir”, i va afirmar que “encara” els “provoca sorpresa, pel sentiment d’impunitat dels agressors”, així com “estupor per la desprotecció de la víctima i repulsa per la poca resposta institucional”.

S’ha de destacar que el TSJC va elevar fa uns dies a un delicte d’agressió sexual la condemna per abusos que l’Audiència de Lleida va imposar a dos homes per haver violat per torns el 2017 a Bossòst a una dona que no es va resistir activament ni va ser sotmesa amb violència.

tracking