SEGRE

PARTITS INSTITUCIONS

Lambán afirma que Aragó és el “projecte comú” del quadripartit

President amb el suport de PSOE, Podem, els nacionalistes d’esquerra de la Chunta i el centredreta del PAR || Aspira a “la centralitat i la transversalitat”

El president aragonès, Javier Lambán, ahir, a Saragossa.

El president aragonès, Javier Lambán, ahir, a Saragossa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau d’Aljafería de Saragossa es va posar ahir els seus millors vestits de gala per ser l’escenari de la presa de possessió de Javier Lambán com a president de la Diputació General d’Aragó. El socialista, que va rubricar l’inici del segon mandat davant de quatre-centes persones, va fer del seu discurs un al·legat a favor de la “centralitat, la transversalitat i la moderació”, eixos sobre els quals vol establir el seu projecte de Govern per a Aragó. “Un projecte comú” és com va definir Lambán l’acord a què els socialistes han arribat amb Podem, els nacionalistes d’esquerra de la Chunta i els regionalistes de centredreta del PAR.

“Tenim ideologies diverses, però estem agrupats entorn d’un ideal més suggeridor i suggestiu, una manera de pensar i construir Aragó com un projecte comú”, va manifestar, alhora que també va tenir paraules d’agraïment per a Izquierda Unida que, malgrat haver donat suport a la investidura, va decidir no entrar a formar part del Gabinet quadripartit. “Ens allunyarem de qualsevol temptació centrista”, va assenyalar. Lambán també va qualificar d’“honor” la possibilitat de ser al capdavant d’un territori amb més de mil anys d’història i que té “grans oportunitats”.

En el marc de la presa de possessió del president aragonès, el líder del PAR, Arturo Aliaga, va posar en relleu que a Aragó s’hagi imposat la cultura del pacte i que s’hagin anteposat els interessos del territori davant els dels partits.

Per la seua banda, José Luis Soro, màxim dirigent de la Chunta, va destacar l’empremta “aragonesista” que unirà el nou Executiu “plural”.

Nacho Escartín, de Podem, per la seua part, va instar el Govern espanyol a “complir” els compromisos que té amb Aragó per tal que aquesta comunitat pugui afrontar els reptes que té al davant. Per la seua banda, Álvaro Sanz, secretari general d’Izquierda Unida a Aragó, va criticar el discurs que va pronunciar Lambán per haver passat de puntetes en temes com la consecució de la igualtat real entre homes i dones, i la lluita contra la violència masclista i contra el patriarcat. Per part del Govern central, van assistir a la presa de possessió de Lambán la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, i el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos.

tracking