SEGRE

CONFLICTE SEGURETAT

Trump ofereix un nou tractat nuclear amb l'entrada de la Xina

També estudia la instal·lació d’un escut antimíssils a Àsia

Donald Trump.

Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va oferir divendres un nou tractat per frenar la proliferació d’armes nuclears que inclogui, a més de Rússia, la Xina. “Certament haurem d’incloure-hi la Xina”, va manifestar Donald Trump poques hores després de dinamitar el pacte rubricat pel seu predecessor Ronald Reagan i el president de la Unió Soviètica Mikhaïl Gorbatxov l’any 1987.

En paral·lel, el secretari de Defensa dels Estats Units, Mark Esper, va posar sobre la taula la possibilitat que Washington desplegui un sistema antimíssils al Pacífic com a mesura de contenció. “Preferiria que existís en qüestió de mesos”, va afegir Esper des d’Austràlia, “però aquestes coses sempre tarden més del que un espera”.

En un altre ordre de coses, Trump es va mostrar satisfet del desenvolupament de la guerra comercial amb Pequín. “Les coses van molt bé amb la Xina. Ens estan pagant desenes de milers de milions de dòlars, cosa que ha estat possible gràcies a les seues devaluacions monetàries i la injecció d’enormes quantitats de diner en efectiu per mantenir el seu sistema en marxa”, va afirmar el mandatari. A més a més, va destacar que “fins al moment els nostres ciutadans no estan pagant res, i no hi ha inflació als Estats Units”.

Trump no va desaprofitar l’ocasió per carregar contra la Reserva Federal i va afegir que ho està fent “sense l’ajuda” d’aquesta institució. Trump va decidir de sobte aquest dijous aplicar aranzels del 10 per cent a les importacions xineses per valor de 300.000 milions de dòlars.

tracking