SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

València s'afegeix a Catalunya i ofereix un port segur per a l''Open Arms'

Evacuació d’una de les embarassades de l’‘Open Arms’.

Evacuació d’una de les embarassades de l’‘Open Arms’.ÒSCAR CAMPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de València es va sumar ahir a Catalunya i va oferir un port segur perquè l’ONG catalana Open Arms desembarqui els més de cent migrants que ha rescatat durant els últims dies en aigües del Mediterrani.

L’alcalde de la capital del Túria, Joan Ribó, va indicar que València “és una ciutat d’acollida, oberta i amb un deure ètic i humà amb les persones que arrisquen la vida per fugir del terror, la guerra o la misèria”. Per la seua banda, en alta mar, efectius de la Guàrdia Costanera italiana van evacuar ahir del vaixell de l’Open Arms tres dones, dos de les quals estaven embarassades.

En paral·lel, es va generar enrenou a les xarxes socials després que es veiés una patrullera de la Guàrdia Civil a prop del port de Palamós coincidint amb l’oferiment d’un port segur fet per la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, el president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat d’Esquerra Republicana Ruben Wagensberg van visitar un camp de refugiats a l’illa grega de Samos.

Un total de setze migrants es van escapar ahir del CIE d’Hoya Fría, a Tenerife, després de protagonitzar un motí. La Policia Nacional continua buscant els escapats.

tracking