SEGRE

POLÍTICA EXECUTIU CENTRAL

Sánchez inicia avui nous contactes per buscar suports per a la investidura

Començarà a València amb Compromís

Ximo Puig i Pedro Sánchez, en una imatge d’arxiu.

Ximo Puig i Pedro Sánchez, en una imatge d’arxiu.EFE/KAI FÖRSTERLIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, iniciarà avui una nova ronda de contactes amb els partits per intentar aconseguir prou suports de cara a un segon debat d’investidura. Començarà a València amb representants de Compromís. A la reunió assistiran també el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, així com el president del País Valencià, Ximo Puig. El diputat de Compromís, Joan Baldoví, va declarar que veu “bé” que Sánchez hagi iniciat una ronda de contactes amb col·lectius socials per obtenir suports, però el va instar a negociar amb els partits progressistes, ja que són “l’única via” davant de la negativa de Partit Popular i Ciutadans d’abstenir-se en una nova sessió d’investidura.

En aquest sentit, l’executiu espanyol continua instant la dreta a no bloquejar la formació del Govern, però Ciutadans ja ha avançat que no té intenció de reunir-se amb Sánchez i la líder del partit a Madrid, Begoña Villacís, li demana que abandoni la “reunionitis” i formi govern. “No és acceptable la celebració de noves eleccions. A més de reunir-te, has de ser resolutiu, perquè Sánchez es reuneix molt, però tot el que surt del seu despatx diu que mareja la perdiu.” En canvi, el Partit Popular sí que es reunirà amb Sánzhez, però no li facilitarà la investidura com a president per “coherència”, segons el vicesecretari de Comunicació, Pablo Montesinos.

Cs ni tan sols vol reunir-se amb el líder del PSOE i el PP sí, però no facilitarà que sigui president

Avui també es reunirà amb organitzacions socials, amb les quals intenta pressionar Unides Podem perquè accepti un govern en solitari amb suports externs. Així mateix, Sánchez es desplaçarà demà a Palma per trobar-se amb el rei Felip VI al palau de Marivent.

tracking