SEGRE

POLÍTICA ESPANYOLA

El PP planteja que Sánchez s’aparti i que Felip VI proposi un candidat de consens

Ábalos replica que, “si tenen alternativa, que la presentin, però, si no la tenen, que deixin que hi hagi govern” || El líder socialista inicia una nova ronda de contactes per tirar endavant la investidura

Sánchez es va reunir amb els dirigents de Compromís Mònica Oltra i Joan Baldoví.

Sánchez es va reunir amb els dirigents de Compromís Mònica Oltra i Joan Baldoví.JORGE GIL/EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP planteja, com a fórmula per desbloquejar l’actual situació política espanyola, el nomenament per part del rei Felip VI d’un candidat alternatiu a Pedro Sánchez, incloent una persona de “consens”, atès que considera que el líder socialista és actualment l’“element de bloqueig” de la democràcia i “no és de confiança”.

Aquesta proposta va ser posada aquest dilluns a sobre de la taula pel secretari general nacional del PP, Teodoro García Egea, a Santander, on va participar en el Comitè Executiu Regional del Partit Popular de Cantàbria.

El president d’Òmnium insta Sánchez que l’inclogui als seus contactes amb entitats socials

Així, es va preguntar per què ha de ser Sánchez el candidat si no ha aconseguit reunir el suport suficient de l’arc parlamentari per ser president al només obtenir el vot a favor dels seus 123 diputats i el del parlamentari nacional del PRC, José María Mazón.

García Egea va afirmar que, després de l’ocorregut amb Bildu a Navarra –on aquesta formació s’ha abstingut per permetre la investidura com a presidenta de la socialista María Chivite–, s’ha demostrat, al seu parer, que el PSOE i Pedro Sánchez “no són de confiança” i, per això, el PP “no pot abstenir-se” davant del possible intent d’investidura.

Ciutadans sosté que la celebració o no d’un nou debat d’investidura passa per Pedro

Sánchez

i la negociació amb Unides Podem, i considera que parlar d’un candidat alternatiu, com suggereix el PP, són “ganes de distreure.

El secretari d’Organització del PSOE i ministre en funcions de Foment, José Luis Ábalos, va replicar al PP que, “si tenen alternativa de govern, que la presentin, però, si no la tenen, que deixin que hi hagi govern, el bloqueig és una opció però no una alternativa”.

Ábalos va fer aquesta apreciació després d’acompanyar Sánchez en l’obertura d’una nova ronda de contactes amb partits polítics per intentar aconseguir la investidura. La va iniciar ahir amb els dirigents de Compromís Mònica Oltra, vicepresidenta del Govern valencià, i Joan Baldoví, diputat al Congrés. Entre els assumptes que Compromís va voler abordar a la reunió, hi ha la reforma del finançament autonòmic. En aquest sentit, Ábalos va assegurar que el possible futur Govern de Sánchez emprendrà la reforma del finançament autonòmic durant el primer any de la legislatura, en el cas que aquesta tiri endavant. A més, va anunciar que el primer reial decret seria el de liquidació dels avançaments a compte perquè les comunitats puguin disposar de tresoreria. D’altra banda, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, va demanar a Sánchez que l’inclogui a la seua ronda de contactes.

Sánchez es va reunir amb els dirigents de Compromís Mònica Oltra i Joan Baldoví.

Sánchez es va reunir amb els dirigents de Compromís Mònica Oltra i Joan Baldoví.JORGE GIL/EUROPA PRESS

tracking