SEGRE

JIHADISME INVESTIGACIÓ

L’ajuntament de Barcelona demana al Congrés una comissió del 17-A

La proposició d’ERC i Junts per Catalunya s’imposa per un vot || L’alcaldessa Ada Colau, de vacances, no hi va participar, juntament amb vuit regidors més

Imatge general de la sessió extraordinària del Ple del Consell Municipal de Barcelona.

Imatge general de la sessió extraordinària del Ple del Consell Municipal de Barcelona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Barcelona va acordar ahir demanar al Congrés dels Diputats que creï una comissió d’investigació per aclarir la relació de l’imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty, cervell dels atemptats terroristes a Catalunya del 17-A, amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Així ho va acordar el Plenari del Consell Municipal de Barcelona, reunit en sessió extraordinària, a l’aprovar-se per un vot una declaració institucional presentada pels grups d’ERC i JxCat que va aconseguir el suport dels regidors de Barcelona en Comú i el vot en contra dels seus socis de govern del PSC, a banda dels de Cs, Barcelona pel Canvi i el PP.

El text també reclama al Congrés que impulsi “un grup de treball d’experts independents i de representants dels cossos de seguretat i informació dels països amb víctimes en aquests atemptats” i insta les autoritats judicials, i en especial la Fiscalia, a investigar “els dubtes generats” al voltant d’aquest succés.

En la votació –que a petició de Cs va ser nominal– van participar 31 regidors dels 41 amb els quals compta el consistori, ja que a l’absència del regidor de JxCat Quim Forn –a la presó pel cas del procés– es va sumar la de nou edils, entre ells l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, de vacances.

Jordi Coronas (ERC) va lamentar que en els gairebé dos anys que han passat des que Barcelona va rebre l’atemptat “ningú a l’Estat ha donat la cara”. Elsa Artadi, de JxCat, es va preguntar per què “hi ha gent que té por de conèixer les respostes” a les preguntes que s’han generat i va declarar tenir “por d’un Estat que decideix amagar informació a la ciutadania”. Janet Sanz, que va exercir d’alcaldessa accidental i va parlar en representació de BComú, es va preguntar “si era necessari” celebrar aquest ple extraordinari a pocs dies del segon aniversari dels atemptats i va demanar “evitar convertir aquest saló en un plató de televisió”, encara que el seu grup hi va votar a favor. Per la seua part, la regidora del PSC Laia Bonet va criticar que els grups independentistes han demostrat voler “donar ales” a la teoria de la conspiració i va lamentar la seua poca “responsabilitat”.

tracking