SEGRE

EUA VIOLÈNCIA

Trump condemna el supremacisme blanc arran de les últimes massacres

Culpa la cultura de la violència, com els videojocs, i alerta de les xarxes socials || Mèxic estudia demanar l’extradició de l’autor de la matança d’El Paso

El president dels EUA, Donald Trump, amb el vicepresident, Mike Pence, ahir a Washington.

El president dels EUA, Donald Trump, amb el vicepresident, Mike Pence, ahir a Washington.CHRIS KLEPONIS/CNP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va advocar ahir per endurir les mesures de control d’armes i va subratllar que la població “ha de condemnar el racisme, el fanatisme i el supremacisme blanc”, després dels tirotejos a Texas i Ohio, que van deixar 31 morts durant el cap de setmana.

“El tirador d’El Paso (Texas) va publicar un manifest online consumit per l’odi racista”, va recordar durant una compareixença davant la premsa en la qual no ha acceptat preguntes. “Aquestes ideologies sinistres han de ser derrotades. l’odi no té cabuda als Estats Units”, va agregar.

Així, va titllar d’“home retorçat” el responsable de l’esmentat tiroteig i de “monstre pervers” el que va estar darrere del posterior tiroteig a la localitat de Dayton (Ohio).

Trump va revelar, a més a més, que ha ordenat al departament de Justícia “que proposi legislació perquè aquells que cometin crims d’odi i assassinats en massa facin front a la pena de mort”.

En aquesta línia, va argumentar la necessitat de “reformar les lleis sobre salut mental per identificar millor persones que puguin cometre actes de violència i garantir que no només reben atenció, sinó que en cas necessari estiguin confinades”. “Les malalties mentals i l’odi pressionen el gallet, no l’arma”, va dir.

Trump va manifestar a més que “els perills d’internet i les xarxes socials no poden ser ignorats, i no seran ignorats”, mentre que va demanar “actuar com un sol poble”. “Les ferides obertes no es curaran si estem dividits”, va dir.

Per això, va advocar per buscar “solucions realment bipartidistes que facin els Estats Units més segurs” i va reclamar “posar fi a la glorificació de la violència en la societat”. “Això inclou els videojocs violents i sagnants que ara són habituals. És molt fàcil a dia d’avui per a joves en problemes envoltar-se d’una cultura que celebra la violència”, va lamentar Trump. “Un canvi cultural és difícil, però cadascun de nosaltres pot triar construir una cultura que celebri el valor i dignitat de tota vida humana. És el que hem de fer”, va concloure el president nord-americà.

Per la seua part, el Govern de Mèxic s’està plantejant sol·licitar l’extradició del sospitós de la matança comesa a El Paso, en la qual 22 persones van perdre la vida, entre elles set ciutadans de nacionalitat mexicana, per càrrecs de terrorisme.

tracking