SEGRE

Sánchez continuarà buscant entendre's amb Podemos malgrat la "desconfiança" mútua

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

Sánchez continuarà buscant entendre's amb Podemos malgrat la "desconfiança" mútuaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha assegurat que no llança la tovallola i continuarà explorant "altres fórmules" per entendre’s amb Unidas Podemos i aconseguir els suports necessaris a la seua investidura, malgrat la "desconfiança recíproca". "No perdo l’esperança, no llanço la tovallola, crec que els espanyols no es mereixen tornar a les eleccions", ha dit Sánchez després de mantenir el tradicional despatx d’estiu amb el rei Felip VI, al Palau de Marivent de Palma. Després de destacar l’"encert" del monarca en el missatge que va llançar el passat diumenge quan va animar als partits a buscar una sortida que eviti nous comicis, el líder socialista ha apel·lat a la responsabilitat d’altres partits, en concret al PP i Cs que, segons ha dit, "estan abocant el país" a la repetició electoral al novembre.

Encara que el govern de coalició amb Unidas Podemos ha fracassat, "és evident que hem de buscar altres fórmules" amb les quals "podríem entendre’ns", ha dit. "Ha estat la mateixa Unidas Podemos que ha rebutjat el govern de coalició", segons el president del Govern espanyol, qui ha aclarit que un dels problemes ha estat la desconfiança.

En al·lusió al líder de la formació morada, "he de dir-li que tant dir que desconfia del PSOE he acabat per desconfiar jo també de la posicions del senyor Iglesias i d’Unidas Podemos. Per tant, és recíproca la desconfiança", ha dit.

A més, ha qualificat d’evident que hi havia dos visions completament diferents de la coalició: des del punt de vista del PSOE "hem plantejat una fórmula de govern plural" i "ells, dos governs en un." No obstant això, el president ha insistit en la seua intenció de buscar noves vies d’entesa. "Hi ha moltes fórmules, no només la danesa o la portuguesa, també hi ha acords d’investidura que es puguin plantejar o es poden fer acords de legislatura, hi ha moltes opcions per les quals podem entenem" PSOE i Unides Podemos.

Sobre la ronda de contactes que manté amb diversos col·lectius socials, el cap de l’Executiu ha explicat que té per objectiu crear les bases d’"un programa obert per a una proposta política progressista comuna" que pugui posar a sobre de la taula a les forces parlamentàries susceptibles de donar suport a la seua investidura. Sánchez ha anunciat que completarà aquesta ronda amb trobades amb els líders de les principals forces polítiques que "tenen la clau per poder desbloquejar la situació", i ha citat el dirigent popular, Pablo Casado; el de Podemos, Pablo Iglesias, i el de Ciudadanos, Albert Rivera, que espera que aquesta vegada "es digni" a parlar amb ell.

La d’avui ha estat la segona ocasió en què Sánchez acudeix a Marivent com a president del Govern, després que l’any passat ho fes als dos mesos d’arribar al Palau de la Moncloa després de desbancar Mariano Rajoy en la moció de censura.

tracking