SEGRE

PROCÉS ENTITATS

Tardà diu que l’ANC “s’equivoca” i l’acusa de ser un “contrapoder”

“Ha abandonat el seu ADN”, assegura l’exportaveu d’ERC al Congrés || Coincideix amb la CUP en una amnistia per als presos, que Òmnium veu encara precipitada

L’exportaveu d’ERC al Congrés Joan Tardà, als passadissos de la Cambra Baixa.

L’exportaveu d’ERC al Congrés Joan Tardà, als passadissos de la Cambra Baixa.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El distanciament entre l’ANC i els dos principals partits independentistes va viure ahir l’enèsim capítol, protagonitzat en aquesta ocasió per Joan Tardà, exportaveu d’ERC al Congrés. El republicà va assegurar que l’entitat dirigida per Elisenda Paluzie “s’equivoca perquè s’ha convertit en un contrapoder”. En aquest sentit, va afirmar que no està contribuint a l’“acumulació de forces” entorn del sobiranisme perquè “perverteix la nostra voluntat de ser flexibles i oberts”. Així les coses, alhora que va criticar els CDR per llançar excrements davant de seus del PDeCAT i ERC, acte que també va tenir lloc en diverses poblacions de Lleida, va advocar per buscar la convergència entre independentistes i autodeterministes, amb referència als comuns, per “construir majories que aconsegueixin un escenari de diàleg, negociació i acords”. Igualment, va defensar que el PSC també és un partit catalanista, “malgrat haver format part del triumvirat del 155”. D’altra banda, Tardà va apostar per respondre a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés enjudiciats pels delictes que se’ls imputen en relació amb l’1-O amb mobilitzacions “permanents” i la convocatòria anticipada d’eleccions al Parlament. A més, es va mostrar favorable que els presos independentistes siguin amnistiats. “Serà un objectiu de la immensa majoria dels catalans”, va assegurar. En aquest punt, va coincidir amb la diputada de la CUP Natàlia Sànchez que va apuntar a una amnistia a la cúpula del procés davant de la “baixa probabilitat” que els magistrats del Suprem en dictin l’absolució.

Tanmateix, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va apostar per esperar a la sentència de l’alt tribunal abans de plantejar-se una amnistia. “Aspirem a l’absolució dels presos polítics. Si no existeix aquesta absolució i hi ha condemna, ja mirarem quina és la resposta”, va manifestar.

Tardà afirma que el PSC és un catalanista malgrat haver recolzat l’aplicació del 155 a la Generalitat

En aquest sentit, la portaveu en funcions de l’Executiu socialista, Isabel Celaá, va afirmar que la reunió sol·licitada per Cuixart “no té connexió amb la ronda de contactes amb els agents socials que estem portant a terme”. Igualment, fonts de la presidència van insistir que tot diàleg haurà de ser “dins de la Constitució”. A més, van subratllar que “el dret a l’autodeterminació no existeix”.

Per altra banda, el portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, va acusar Cuixart de “liderar el projecte de ruptura” i de tenir una “visió excloent” de Catalunya.

Moncloa emplaça Òmnium a parlar “dins de la Constitució”La Moncloa va descartar ahir acceptar la invitació cursada pel líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, al president del Govern central, Pedro Sánchez, perquè rebi en la seua ronda de contactes de cara a la investidura representants de l’entitat que presideix.

tracking