SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

Arresten gairebé 700 migrants en la batuda més gran de la dècada a EUA

Les autoritats poden alliberar-los o ordenar-ne l’ingrés en un centre d’internament || Els detinguts treballaven en plantes de processament agrícola a Mississipí

Una agent d’immigració custodia treballadors d’una planta agrícola de Mississipí, ahir.

Una agent d’immigració custodia treballadors d’una planta agrícola de Mississipí, ahir.ICE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Efectius del Servei d’Immigració i Duanes dels Estats Units (ICE) van detenir ahir un total de 680 migrants indocumentats en set plantes de processament agrícola situades a Mississipí. Els arrestats, que segons les autoritats, treballaven de manera il·legal en aquests centres de treball, van ser capturats en la batuda més gran d’aquestes característiques efectuada en territori nord-americà en una dècada. L’ICE, no obstant, no va informar de les nacionalitats dels migrants capturats, encara que segons algunes fonts la majoria serien mexicans i centreamericans.

Així les coses, les autoritats de Mèxic van acordar la tramesa de personal diplomàtic al lloc per assistir els mexicans detinguts en l’operació. Ara queda en mans de les autoritats enviar els indocumentats a un centre de detenció o deixar-los en llibertat fins que un tribunal decideixi si es poden quedar o no als Estats Units.

“Som un país d’immigrants, però també som un país de lleis i continuarem fent-les complir”, va manifestar el fiscal del districte sud de Mississipí, Mike Hurst, que al seu torn va remarcar que “els que vinguin han de fer-ho legalment. Altrament, no haurien de venir”.

La macrooperació contra la migració irregular a Mississipí ha desfermat la “por” entre els indocumentats, segons va explicar Luis Espinoza, de l’Aliança de Mississipí per als Drets dels Immigrants. En aquest sentit, va apuntar que les batudes estan capturant persones que porten molts anys als Estats Units amb fills que són ciutadans nord-americans.

L’activista va explicar que els migrants ja s’esperaven una operació així i que “estaven preparats”. “Les dones treballaven en el torn del dia i els homes, en el torn de la nit. Així, quan arribessin els agents del servei d’immigració, un d’ells es quedaria a casa amb els petits”, va relatar Espinoza.

Per la seua part, Angelica Salas, presidenta de la Coalició pels Drets Humans dels Immigrants de Los Angeles, va atacar el president nord-americà, Donald Trump, perquè “terroritza” els migrants. I és que, en aquest sentit, l’any passat l’ICE va iniciar 6.848 investigacions davant les 1.691 del primer any de Trump.

Un apunyalament a Califòrnia se salda amb quatre mortsQuatre persones van morir i dos més van resultar ferides ahir en un apunyalament registrat al comtat d’Orange, a l’estat nord-americà de Califòrnia. L’atacant, de 33 anys i que quan va ser detingut portava un ganivet i una pistola, va atacar dos persones en un apartament, dos en una gasolinera i en una empresa d’assegurances, una altra en un restaurant i l’última en un altre establiment de menjar.

tracking