SEGRE

INFRAESTRUCTURES LABORAL

Comença la vaga indefinida dels vigilants de seguretat del Prat

Cues al control de seguretat del Prat el mes de juliol passat.

Cues al control de seguretat del Prat el mes de juliol passat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat, que estan contractats a través de l’empresa Trablisa, van començar aquesta mitjanit passada una vaga indefinida per exigir millores laborals i en les seues retribucions.

En una votació ahir, a la qual eren cridats els 500 treballadors d’aquesta companyia al Prat i en la qual van participar un total de 177 persones, aquests van rebutjar pràcticament per unanimitat l’última oferta que els havia presentat l’empresa. La delegació del Govern espanyol a Catalunya ha decretat uns serveis mínims del noranta per cent, encara que el comitè de vaga ja va advertir ahir que difícilment es podran complir, ja que hi ha molts treballadors que estan de baixa o de vacances.

Els treballadors demanaven millores com un plus d’un euro per hora per la “càrrega física i mental que suporta el col·lectiu”, que l’empresa es faci càrrec dels costos de l’aparcament del personal a l’aeroport i descansos de 10 minuts per hora.

Per altra banda, Aena va emetre ahir una recomanació perquè els passatgers que hagin de volar a partir d’avui des del Prat es dirigeixin amb anterioritat als controls de seguretat i, en cas que hagin de facturar, s’informin de l’horari de facturació per evitar aglomeracions.

tracking