SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIONS

UGT i CCOO apressen Sánchez a negociar amb Podem

Les patronals li demanen un Govern “moderat i estable” || Ábalos insta Pablo Iglesias a acceptar un acord programàtic

Pedro Sánchez, durant la reunió amb Sordo i Àlvarez.

Pedro Sánchez, durant la reunió amb Sordo i Àlvarez.RICARDO RUBIO EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els secretaris generals d’UGT, Josep Maria Àlvarez Suárez, i CCOO, Unai Sordo, van apressar ahir el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, a superar desconfiances i reprendre les negociacions amb Unides Podem per poder aconseguir un acord programàtic que eviti anar a unes noves eleccions.

“No contemplem un escenari de convocatòria electoral”, va subratllar Sordo en declaracions als mitjans, després de la reunió amb Sánchez al Palau de la Moncloa, emmarcada en la ronda de contactes que el president està realitzant amb diferents col·lectius.

“És fonamental que l’esquerra, que PSOE i Unides Podem siguin capaços d’elaborar un programa de Govern”, va assenyalar Àlvarez, que va traslladar a Pedro Sánchez la necessitat de reprendre les negociacions com més aviat millor, perquè “a l’últim minut tot és mes difícil”.

Per la seua part, el president de CEOE, Antonio Garamendi, i el de Cepyme, Gerardo Cuerva, van traslladar al president del Govern espanyol en funcions la necessitat d’un Executiu “moderat i estable” que posi en el centre de la política l’empresa, i el van advertir del “complicat” entorn internacional davant de la guerra comercial, la devaluació del iuan o el Brexit.

D’altra banda, el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, va manifestar que Sánchez acceptarà l’encàrrec del rei com a candidat a la investidura “si es donen les condicions”, i en aquest sentit va instar Podem a acceptar un acord programàtic, ja que el Govern de coalició “ja es va exercitar i no va prosperar”. A més, va negar que es tracti d’una excusa per no pactar amb la formació morada i que hi hagi una repetició electoral.

Cs afirma que Rivera descarta una altra reunióEl secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va demanar a Sánchez que deixi de “distreure” i arribi a un acord amb Podem per poder ser investit. A més, va donar a entendre que si el líder de Cs, Albert Rivera, rep la trucada per parlar de la investidura, tornarà a rebutjar reunir-se amb ell.

tracking