SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

Espanya i Itàlia es passen la pilota

Salvini assegura que ha escrit al Govern espanyol perquè es faci càrrec de l’‘Open Arms’ || Celaá replica que té l’“obligació” d’anar al port segur més proper

L’actor nord-americà va repartir queviures als 121 immigrants que es troben a bord de l’‘Open Arms’.

L’actor nord-americà va repartir queviures als 121 immigrants que es troben a bord de l’‘Open Arms’.@OPENARMS_FUND/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, va afirmar ahir que ha escrit al Govern espanyol perquè “es faci càrrec” dels 121 migrants i refugiats que esperen a bord del vaixell d’Open Arms des de fa vuit dies i va insistir que els ports italians estan tancats per a aquest tipus d’embarcacions.

Salvini es va mostrar disposat a bloquejar també l’accés a aigües d’Itàlia del vaixell Ocean Viking, enviat aquesta setmana a la zona del Mediterrani central per les ONG Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée, que ahir va rescatar 85 persones davant les costes líbies, com ha fet amb diversos més en els últims mesos.

“Al Govern espanyol li hem escrit perquè es faci càrrec dels 121 a bord de l’Open Arms, una ONG espanyola”, va anunciar el líder de la Lliga en el seu compte de Twitter, des d’on va arribar a acusar l’organització d’actuar amb finalitats polítiques per apostar-se a prop de l’illa italiana de Lampedusa.

Per la seua part, la portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, va afirmar no haver rebut cap escrit de l’Executiu italià. Així mateix, va insistir que el Govern “vol” i “pretén” que l’Open Arms, que espera a prop de l’illa italiana de Lampedusa on poder desembarcar els 121 immigrants que va rescatar fa ja una setmana, atraqui al port segur més proper perquè considera que a Europa no pot establir-se la idea que “només Espanya rescata”.

Per la seua part, el líder d’ERC a l’ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, va plantejar per carta a l’alcaldessa, Ada Colau, que la ciutat lideri una resposta a la situació del vaixell d’Open Arms.

D’altra banda, ahir, l’actor nord-americà Richard Gere va pujar carregat de queviures al vaixell de Proactiva Open Arms per desembarcar després de vuit dies, segons va informar l’ONG catalana en el seu compte de Twitter. Gere, que es va unir a la tripulació del vaixell abillat amb una samarreta de l’organització, va arribar amb un iot i una pancarta en què es podia llegir “You are not alone” (No esteu sols) i un cor.

A més a més, la Comissió Europea va instar els països de la Unió Europea a “mostrar solidaritat” i a trobar una solució per al vaixell humanitari Open Arms.

L’actor nord-americà va repartir queviures als 121 immigrants que es troben a bord de l’‘Open Arms’.

L’actor nord-americà va repartir queviures als 121 immigrants que es troben a bord de l’‘Open Arms’.@OPENARMS_FUND/TWITTER

tracking