SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

La violència domèstica, rere la mort d'una parella a Barbastre el 2018

Va ocórrer al desembre i la Guàrdia Civil ha provat que l’home es va suïcidar després de matar la seua esposa || Va ser militar i havia estat destinat a Lleida

El Govern aragonès es va concentrar dijous per mostrar la repulsa al crim a Andorra (Terol).

El Govern aragonès es va concentrar dijous per mostrar la repulsa al crim a Andorra (Terol).EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de vuit mesos d’investigacions, la Guàrdia Civil ha determinat que la mort d’un matrimoni d’octogenaris, els cossos dels quals van aparèixer a mitjans de desembre a l’interior d’un habitatge de la localitat oscenca de Barbastre, va ser un crim masclista. Així ho va anunciar ahir el cos armat, que culmina d’aquesta forma una “complexa investigació” que ha tret a la llum que l’home, Felipe Moreno, de 87 anys, va matar primer la seua esposa, Lidia Salinas, de 83 anys. Després, es va suïcidar. Els cadàvers van ser trobats el dia 16 de desembre i l’última vegada que se’ls va veure amb vida va ser dos dies abans.

El que a la fi ha estat assenyalat com a autor d’aquest crim masclista, Felipe Moreno, va ser tinent coronel de l’Exèrcit de Terra a la caserna de Barbastre, segons va informar Heraldo de Aragón. Després, va estar destinat a Lleida.

D’altra banda, Gema, la dona de 39 anys que van ser apunyalada per la seua parella, Mustafá, de 41 anys, a la localitat terolenca d’Andorra dimecres, continua ingressada en estat greu, però estable, a l’UCI de l’Hospital Miguel Servet de Saragossa, amb importants ferides al cap. L’agressor, amb qui havia mantingut el dia abans dels fets una forta discussió que havia sigut la causa del fet que marxés de la casa amb Ismael, el fill menor dels dos, es va llançar des d’un quart pis i va morir poc després a l’Hospital d’Alcanyís. El succés també es va cobrar la vida d’Ismael, de 16 anys, que, segons ha revelat l’autòpsia, va rebre diverses destralades a l’intentar protegir la seua mare, així com ferides per arma blanca. El cos presentava ferides defensives als braços, tal com va avançar ahir Heraldo de Aragón. “La mort d’un adolescent que va perdre la vida intentant salvar la de la seua mare és el símbol dramàtic de la lluita que hem d’afrontar sense treva contra aquest mal, el masclisme criminal. Volem que la mort de l’Ismael no sigui debades i que ens reforci en el compromís de tots per poder acabar amb aquesta xacra”, va manifestar ahir la portaveu del Govern en funcions, Isabel Celaá, al final de la reunió del Consell de Ministres.

tracking