SEGRE

EUROPA IMMIGRACIÓ

L’‘Open Arms’ amenaça d’atracar en un port

El fundador de l’ONG assegura que hi ha hagut moments de “dura violència” per l’ansietat dels refugiats || Demana a Espanya que denunciï Itàlia i Malta pel bloqueig al desembarcament

Metges Sense Fronteres va anunciar ahir el rescat de 81 migrants més en aigües del Mediterrani.

Metges Sense Fronteres va anunciar ahir el rescat de 81 migrants més en aigües del Mediterrani.HANNAH WALLACE/MSF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fundador de l’ONG Open Arms, Òscar Camps, va manifestar ahir que la tensió amb els 160 refugiats a bord del vaixell del mateix nom podria provocar que atraquin en algun port sense el permís que demanen aquests dies als països de l’entorn per desembarcar. Camps va relatar que la situació a bord del vaixell s’ha estabilitzat, si bé durant les últimes hores “hi ha hagut moments de dura violència” per l’ansietat dels refugiats i el desig de desembarcar. En aquest sentit, va avisar que, si no reben autorització per atracar en algun port, ho faran per iniciativa pròpia per “motius humanitaris”, amb els riscos administratius i legals que això comporta. “A sobre de la ineptitud dels polítics, haurem d’exposar-nos a l’amenaça de multes i de la ruïna econòmica”, va lamentar.

En declaracions a RAC1, va manifestar que es preveu que un altre vaixell de l’ONG, l’Astral, arribarà a l’Open Arms avui amb material de supervivència. Així mateix, aquest vaixell porta psicòlegs i mediadors per “mantenir una mica l’estabilitat emocional a bord de l’Open Arms, que ja comença a ser difícil”. “Si no, acabarem havent d’entrar a port per motius humanitaris, amb tot el que això comporta,” va dir. De moment, les autoritats malteses i italianes van autoritzar ahir a l’ONG l’evacuació de tres migrants “amb diagnòstics que requereixen atenció mèdica especialitzada”.

Les autoritats malteses i italianes van autoritzar a l’ONG l’evacuació detres migrants malalts

Camps va instar així mateix el Govern espanyol a denunciar Itàlia i Malta al Tribunal Internacional del Dret del Mar per l’oposició a desembarcar als seus ports les persones rescatades durant els últims 10 dies. “Queda molt bé dir que la resta de països no fan res, però la realitat és que ja comptem 14.000 morts al Mediterrani en aquesta legislatura europea”, va lamentar. A més, va titllar l’executiu europeu de “govern titella” que, va dir, “no sap el que fa, ni què diu, ni té coherència en res”.

Es tracta del tercer rescat efectuat pel vaixell que gestionen MSF i SOS Mediterranée des de divendres passat.

tracking