SEGRE

PRÒXIM ORIENT CONFLICTE

Violents xocs a l’Esplanada de les Mesquites

Catorze palestins ferits després d’una càrrega de la Policia israeliana || Protesta contra la presència jueva al lloc sagrat

L’Exèrcit israelià va abatre un palestí armat a la tanca de separació de Gaza.

L’Exèrcit israelià va abatre un palestí armat a la tanca de separació de Gaza.EFE/EPA/MOHAMMED SABER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys catorze palestins van resultar ahir ferits en enfrontaments amb la Policia israeliana a l’Esplanada de les Mesquites, en el marc de la celebració de la festivitat musulmana d’Eid al-Adha o Festa del Sacrifici, segons va informar el diari local Yedioth Ahronoth. La Policia va indicar que quatre agents van resultar ferits en els incidents, en els quals els agents van fer servir granades atordidores i altres mètodes antiavalots per dispersar un grup de musulmans que protestaven contra la presència dels fidels jueus a l’entrada i rebutjant la seua entrada a la zona.

Segons el diari local The Jerusalem Post, en els incidents van resultar ferits diversos civils jueus, si bé les autoritats no van facilitar un balanç.

L’Exèrcit israelià va abatre un palestí armat a la tanca de separació de Gaza

La festivitat coincideix amb la festa jueva de Tisha B’Av, la qual cosa va portar en un primer moment la Policia local a prohibir l’accés de jueus a l’Esplanada de les Mesquites –coneguda com Muntanya del Temple pels jueus– per evitar majors tensions. Tanmateix, posteriorment va retirar la prohibició, però va vetar l’entrada a través d’una de les portes principals.

Aquest lloc és tancat habitualment als visitants no musulmans durant les festivitats islàmiques, però arran que les dos festes han coincidit aquest any, organitzacions jueves havien demanat permisos per poder entrar-hi.

L’Esplanada de les Mesquites és el cor religiós de Jerusalem Est i descansa en un dels laterals sobre el Mur de les Lamentacions, que és el darrer vestigi del Temple del rei Salomó, fill de David, per la qual cosa és un important punt de disputes.

D’altra banda, l’Exèrcit israelià va abatre un palestí que es va atansar armat a la tanca divisòria entre la Franja de Gaza i Israel i va disparar contra les forces de seguretat, segons van informar fonts militars.

tracking