SEGRE

El fiscal demana que Cuixart surti de la presó per assistir al naixement del seu fill

A finals de setembre

Jordi Cuixart

El fiscal demana que Cuixart surti de la presó per assistir al naixement del seu fillEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal ha remès un escrit al la Sala Segona del Tribunal Suprem en el qual demana que s’autoritzi el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que surti de la presó per assistir al naixement del seu fill quan es produeixi, però amb les mesures de seguretat adequades. Segons figura en l’escrit, l’advocat de Cuixart, en presó provisional i en espera que el Suprem dicti sentència del judici del "procés", ha demanat que es concedeixi al seu defensat un permís extraordinari de sortida amb motiu del naixement del seu fill, que podria produir-se el 22 de setembre.

Considera el fiscal que la situació plantejada encaixa en els supòsits legalment previstos que justifiquen la concessió del permís extraordinari, tal com estableix la Ley General Penitenciaria. Precisament, l’article 47 de l’esmentada llei estableix que en cas de naixement es concediran permisos de sortida, "tret que es presentin circumstàncies excepcionals". De tota manera, la sol·licitud que el permís s’estengui a tots els dies que duri l’hospitalització de la mare amb motiu del part "haurà de ser examinada i valorada en cada cas una vegada produït el naixement i en consideració a les circumstàncies concurrents en cada moment". El Ministeri Fiscal no s’oposa a la concessió del permís a Cuixart, però ressalta que "ha de concedir-se amb les mesures de seguretat adequades".

El fiscal interessa que s’autoritzi a Cuixart la sortida de la presó per al naixement, "amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demandin".

tracking