SEGRE

El personal de terra d'Iberia convoca uns altres 4 dies de vaga a El Prat

Els dies 24, 25, 30 i 31 d’agost

L'aeroport del Prat.

El personal de terra d'Iberia convoca uns altres 4 dies de vaga a El PratEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de terra d’Iberia a l’Aeroport de Barcelona-El Prat han convocat noves jornades de vaga per als dies 24, 25, 30 i 31 d’agost per exigir millores laborals. Aquests empleats ja van realitzar dos jornades d’aturada els dies 27 i 28 de juliol que van obligar a cancel·lar desenes de vols i van causar retards generalitzats, ja que aquest col·lectiu dóna servei a una trentena d’aerolínies, entre elles Vueling, British Airways, Air Lingus o Level.

Segons ha informat aquest dimarts UGT, el comitè d’empresa d’Iberia Barcelona ha pres la decisió de tornar a la vaga davant de la "passivitat" de la companyia, que en aquestes dos setmanes no ha presentat noves propostes per atendre les reivindicacions de la plantilla ni millorar les seues condicions de treball. Després d’aquell primer cap de setmana de protestes, la conselleria de Treball de la Generalitat va situar la representació dels treballadors i a l’empresa a reprendre la negociació a fi d’evitar noves aturades en període estival. Tanmateix, el comitè, amb majoria d’UGT, denuncia la "falta d’interès" de l’empresa per resoldre els problemes de l’aeroport i donar resposta a les peticions de la plantilla.

Acabar amb la falta de personal, donar estabilitat a la plantilla, transformant els treballadors fixos a temps parcial a fixos a temps complet, posar fi a l’"abús" de les hores extra, reorganitzar els torns per facilitar la conciliació i acabar amb l’"excés" de càrrega de treball són els punts que la part social ha posat sobre la taula perquè la companyia plantegi una solució i poder evitar així les aturades de la segona quinzena d’agost.

Des del comitè de vaga demanen l’Administració "que insti a Iberia a dotar de prou mitjans a l’Aeroport d’El Prat, com els que tenen aeroports de les mateixes característiques en el nostre entorn."

tracking