SEGRE

INVESTIDURA PARTITS

El PSOE i Podem s’acusen per l’estancament de les negociacions

Les dos formacions assenyalen l’altra per actuar amb “tacticisme” || Populars i Ciutadans retreuen que el Govern en funcions se n’hagi anat de vacances

La ministra Valerio va defensar ahir que el Govern continua “connectat” malgrat les vacances.

La ministra Valerio va defensar ahir que el Govern continua “connectat” malgrat les vacances.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les picabaralles entre dirigents socialistes i d’Unides Podem a compte de les negociacions per desbloquejar la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern central van tenir ahir una nova entrega amb les crítiques que es van dedicar el secretari d’Organització del partit morat, Pablo Echenique, i la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero. Tots dos es van acusar mútuament d’actuar amb “tacticisme”. En aquest sentit, Echenique va dir que no és “assenyat” que el PSOE deixi la negociació per a l’“últim minut” i el va convidar a reprendre-la “com més aviat millor”. Mentrestant, Montero va assegurar que el “tacticisme” és el que va portar Unides Podem a no votar a favor de la investidura de Sánchez el mes passat. Així mateix, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, també va censurar les declaracions d’Echenique perquè “no abonen” la confiança entre les dos formacions per aconseguir un acord. “Així és difícil”, va concloure.

En paral·lel, el PP i Cs van censurar que l’Executiu central se n’hagi anat de vacances malgrat que no hagi aconseguit encara reunir els suports necessaris per a la investidura de Sánchez. “Que Sánchez es mogui i es posi a treballar”, va dir el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, que va reiterar que si l’actual candidat socialista no aconsegueix reunir prou majoria “ha de cedir el testimoni a un altre candidat del PSOE que sí que pugui pactar amb els seus aliats naturals”. La portaveu dels populars al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, va situar els socialistes que discrepin amb Sánchez que denunciïn la seua “deriva”. També César Zafra, dirigent de Cs a Madrid, va criticar les vacances de

Podem insta el PSOE a reprendre la negociació “com més aviat millor” per evitar la repetició electoral

Sánchez

perquè els ciutadans estan “fastiguejats” pel bloqueig. La ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, va dir que, malgrat les vacances, el Gabinet “no està desconnectat”.

“Centenars de persones apareixen en el sumari de la Púnica, però Ayuso no està imputada”, va dir el dirigent de Cs César Zafra. En la mateixa línia, Rocío Monasterio, portaveu dels ultres de Vox al Parlament madrileny, va afirmar que les sospites sobre la popular són fruit d’una “maniobra de l’esquerra, que està rabiosa”.

Setge sobre Ayuso a les portes de la seua investidura a MadridLa ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, va advertir que les informacions sobre la presumpta implicació de la candidata popular a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en la trama Púnica “posen en qüestió la seua capacitat”. En la mateixa línia, Clara Serra, portaveu de Més Madrid a l’Assemblea regional, va subratllar que la popular pot acabar com els seus “predecessors” perquè “surt als papers de la Púnica”. Tanmateix, els socis d’investidura d’Ayuso, que comença avui, van treure ferro a l’assumpte.

tracking