SEGRE

ÀSIA CONFLICTE

Hong Kong, incomunicada per aire

Les protestes obliguen a cancel·lar tots els vols de l’aeroport de l’excolònia britànica || El Govern de Pequín veu “signes de terrorisme” en les protestes opositores

Centenars de viatgers han quedat encallats a l’aeroport de Hong Kong per la cancel·lació de tots el vols sortints i entrants.

Centenars de viatgers han quedat encallats a l’aeroport de Hong Kong per la cancel·lació de tots el vols sortints i entrants.ADRYEL TALAMANTES/ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tensió a Hong Kong segueix en augment després que les autoritats locals cancel·lessin ahir tots els seus vols davant de l’ocupació de l’aeroport internacional per milers de manifestants. D’acord amb la premsa local, els manifestants que es van congregar a l’aeroport ho van fer per protestar contra l’ús de la força per la Policia durant el cap de setmana passat, en què hi va haver greus enfrontaments com els constatats en una estació de metro on agents antiavalots van dispersar la multitud amb gas lacrimogen.

La repressió va ocasionar 45 ferits, segons els mitjans locals, que van ressaltar que una persona va resultar ferida en un ull a la zona de Tsim Sha Tsui, la qual cosa va fer que molts manifestants es cobrissin els ulls amb pegats en senyal de protesta.

Per la seua part, el portaveu de l’Executiu xinès per als Assumptes de Hong Kong i Macau, Yang Guang, va jutjar els successos del cap de setmana passat amb més duresa del que és habitual al qualificar de “violència extrema” els “atacs” de manifestants a comissaries i policies, que, per a l’Executiu xinès, constitueix “un seriós delicte penal i un senyal de terrorisme”. “Els manifestants van utilitzar armes perilloses contra la Policia, i això constitueix un seriós delicte penal i un senyal de terrorisme”, va advertir.

tracking