SEGRE

VÍDEO. Una dona morta i una altra ferida en un atac amb ganivet al centre de Sídney

L’autor de l’atac, que ha estat detingut, és un jove de 21 anys amb aparents problemes mentals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona va ser assassinada i una altra va resultar ferida aquest dimarts en l’atac perpetrat per un home armat amb un ganivet contra múltiples persones al centre de Sídney, que la Policia no ha considerat "incident terrorista", encara que tampoc ho ha descartat. La víctima mortal, de 21 anys, va ser trobada dins d’un edifici, mentre que una altra dona, de 41 anys, va ser apunyalada per l’esquena al carrer i es troba fora de perill, va indicar en roda de premsa Mike Fuller, comissionat de la Policia de l’estat de Nova Gal·les del Sud, la capital del qual és Sídney.

L’autor de l’atac, que ha estat detingut, és un jove de 21 anys amb aparents problemes mentals, que va perpetrar l’atac amb un ganivet de carnisser i que disposava de material d’índole ideològica, encara que pel que sembla "no té vincles amb organitzacions terroristes", va afegir Fuller. En ser preguntat sobre si el material en poder del detingut estava vinculat al grup terrorista Estat Islàmic (EI), Fuller va respondre que ell encara no havia tingut accés al mateix, encara que creia que "es refereixen a matances als Estats Units i Nova Zelanda". La Policia va assenyalar que desconeix el motiu de l’atac, encara que va assegurar que sembla que es va dur a terme "sense provocació" prèvia.

El sospitós va ser reduït al carrer per un grup de transeünts amb cadires, barres metàl·lica i caixes, i posteriorment va ser arrestat pels agents de Policía, segons mostren fotos i vídeos a les xarxes socials. Les autoritats van qualificar d’"herois" les tres persones que "es van jugar la vida (en enfrontar-se a l’atacant) per protegir la resta de ciutadans" i que van reduir l’assaltant amb l’ajuda de diversos bombers que es trobaven a la zona.

La Policia va declarar que el sospitós va actuar sol i va precisar que s’han establert "múltiples escenes del crim" després d’aquest "seriós incident" que ha obligat al tancament parcial del centre de la ciutat.

No és la primera vegada que es produeix un apunyalament múltiple d’aquest tipus a Austràlia: el novembre passat es va produir un fet similar al centre de Melbourne, que estava inspirat en l’EI i que es va saldar amb un mort i dos ferits.

Una dona morta i una altra ferida en un atac amb ganivet al centre de Sídney

VÍDEO. Una dona morta i una altra ferida en un atac amb ganivet al centre de SídneyEFE

tracking