SEGRE

INSTITUCIONS INVESTIDURA

Ayuso promet abaixar els impostos, combatre la corrupció i frenar el sobiranisme català

En el seu discurs d’investidura, amb picades d’ull als ultres de Vox || La candidata popular reivindica Aguirre i Cifuentes i assegura que la Comunitat de Madrid tindrà un govern de coalició “estable”

Monasterio, de Vox, Ayuso, del PP, i Aguado, de Cs, ahir, en la sessió d’investidura a Madrid.

Monasterio, de Vox, Ayuso, del PP, i Aguado, de Cs, ahir, en la sessió d’investidura a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata popular a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va ser la gran protagonista de la primera part de la sessió d’investidura que va acollir ahir l’Assemblea regional. En un discurs en el qual va fer diverses picades d’ull als ultres de Vox, socis d’investidura de PP i Ciutadans, la que avui es convertirà en presidenta regional va prometre emprendre la “major rebaixa d’impostos de la història” per contrarestar la “voracitat fiscal” de l’Executiu central del PSOE. Així, Ayuso va explicar que abaixarà la tarifa autonòmica de l’IRPF, reduint tots els trams en mig punt. També elevarà el mínim personal i familiar per descendents i aprofundirà en les deduccions sobre aquest impost. Igualment, va dir que garantirà una tarifa plana de 50 euros de cotització durant dos anys als nous autònoms.

D’altra banda, la popular va afirmar que aplicarà una política de “tolerància zero” amb la corrupció, una afirmació que va ser aplaudida, d’una manera sarcàstica, pels parlamentaris del PSOE, Més Madrid i Unides Podem.

Ayuso “millorarà” el sistema per controlar els Menes i la detecció de maltractaments a les residències

Així mateix, i després de les crítiques al renegar de l’herència d’Esperanza Aguirre i de Cristina Cifuentes després que fossin imputades pel finançament irregular del PP madrileny, Ayuso va reivindicar en la seua al·locució la “voluntat de diàleg” de la primera i la “necessitat de buscar acords” de la segona.

D’altra banda, el procés també va ocupar part del temps d’intervenció d’Ayuso, que es va conjurar per ser un mur de contenció per al sobiranisme. En aquest sentit, va advertir que l’Executiu madrileny estarà “vigilant” davant de qualsevol concessió a l’independentisme.

En relació amb la violència de gènere, Ayuso va afirmar que combatrà el masclisme, “però no els homes”. Així, va defensar que “qualsevol persona pot ser víctima de maltractament”. A més, també va assenyalar que promourà “la plena igualtat social” de tots, després que la ultradreta renunciés a incloure en l’acord d’investidura de forma explícita la derogació de les lleis LGBTI madrilenyes. La popular, igualment, es va mostrar “preocupada” pels casos de maltractament en algunes residències d’ancians i va anunciar un pla detector de violència contra aquest col·lectiu. Així mateix, Ayuso també va anunciar que “millorarà” el sistema d’identificació dels menors no acompanyats (Menes) i es va comprometre a mantenir un Gabinet de coalició “estable”.

L’oposició critica el discurs “buit i ultraconservador” de la popularL’oposició en ple va censurar el discurs d’investidura de la popular Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid. “Buit, avorrit, ultraconservador i sense entusiasme” van ser els adjectius amb què el va definir el portaveu adjunt dels socialistes al Parlament madrileny, José Manuel Rodríguez Uribes. En la mateixa línia, el líder de Més Madrid, Íñigo Errejón, va alertar que la corrupció és una qüestió “estructural” del PP madrileny i va lamentar que la candidata no tingui cap “model de futur” per a la regió perquè “està molt ocupada a escapar-se del seu passat”. Per la seua part, la portaveu a l’Assemblea de Madrid d’Unides Podem, Isabel Serra, va dir que les paraules d’Ayuso van sonar com a “molt velles”. D’altra banda, la número 1 de Vox a l’hemicicle madrileny, Rocío Monasterio, va subratllar que Ayuso no es va dirigir als votants del partit ultra i va avisar que estaran “vigilants”.

tracking