SEGRE

POLÍTICA

Álvarez de Toledo diu que els moviments #MeToo són venjatius, hipòcrites i tracten les dones com a menors d’edat

Subratlla que és "una radical falsedat" plantejar que darrere de la violència contra la dona hi ha idiología: "La dreta no mata"

Álvarez de Toledo diu que els moviments #MeToo són venjatius, hipòcrites i tracten les dones com a menors d'edat

Álvarez de Toledo diu que els moviments #MeToo són venjatius, hipòcrites i tracten les dones com a menors d'edatEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Grup Popular en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha qüestionat els moviments de denúncia de l’estil #MeToo contra l’assetjament sexual, ja que considera que s’han "radicalitzat" i que són "venjatius, hipòcrites i tracten les dones com a menors d’edat".

Així s’ha pronunciat la dirigent del PP en ser preguntada per aquest tipus de moviments de denúncia pública que han tornat a l’actualitat després de què el tenor Plácido Domingo hagi estat acusat per una desena de dones relatant suposats episodis d’assetjament ocorreguts al llarg de les tres últimes dècades. "Són moviments que s’han anat radicalitzant, són venjatius, hipòcrites, i que ens limiten a les dones", afirma.

Al seu judici, aquest tipus de campanyes "tracten les dones com a menors d’edat". "I jo no vull -es queixa-. Som responsables, lliures i prenem les nostres pròpies decisions. Aquest és l’enfocament que cal donar a les dones i a les nenes perquè creixin fortes i capaces d’afrontar els desafiaments de la societat contemporània".

També critica que la vicepresidenta Carmen Calvo identifiqui el feminisme amb el socialisme i està convençuda que "les dones no es consideren víctimes de naixement, ni volen que els polítics les tractin com a menors d’edat i amb condescendència infinita". "Durant molts anys els homes van parlar en nom de les dones i lluitem per evitar-ho, i ara resulta que hem d’acceptar que altres dones parlin en el nostre nom -protesta-. Jo no accepto que parlin en nom meu ni un home ni una dona".

Segons el seu parer, "hi ha una determinada esquerra que pretén donar a entendre que la violència de gènere, de parella, és un crim polític, ideològic, i que darrere d’aquest crim hi ha una ideologia que seria l’heteropatriarcat capitalista, que seria la dreta".

"I jo dic no -proclama-, la dreta no mata dones. La violència en les parelles, contra les dones, de gènere, no té darrere una organització masclista, d’homes que es dediquen a matar dones, una organització de dretes, un món de dretes que és organitzat per intentar eliminar les dones".

Per a Álvarez de Toledo, aquesta lectura que fa part de l’esquerra "és una radical falsedat" i "una perversió total del problema, que no ajuda, a resoldre'l". "Pot ajudar l’esquerra a mobilitzar determinats sectors i en alguns moments intentar criminalitzar la dreta, però no ajuda a resoldre el problema i no ajuda les dones al final -opina-. Una vegada més ens utilitzen en una guerra política, però no ens ajuden, més aviat al contrari".

D’altra banda, Álvarez de Toledo ha confirmat la seua decisió que els diputats del PP, a més de comptar amb molta autonomia en aquesta nova etapa, puguin acollir-se al vot en consciència en assumptes que afectin "debats ètics" com pogués ser el relatiu a la legislació de l’avortament.

Segons la seua opinió, "és una manera molt raonable de resoldre aquests assumptes que poden afectar a la consciència, assumptes morals sempre delicats i complexos que requereixen sensibilitat i que per a algunes persones pot justificar la llibertat de vot en aquestes àrees".

tracking