SEGRE

PANORAMA

Polèmica per la ‘conspiració’

Revifa el debat sobre la gestió dels atemptats i vinculació de l’imam de Ripoll amb el CNI || Puigdemont advoca per una comissió “sense secrets” i PP i Cs rebutgen alimentar la controvèrsia

Ciutadans davant del punt on es va quedar aturada la furgoneta a la Rambla.

Ciutadans davant del punt on es va quedar aturada la furgoneta a la Rambla.ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En paral·lel als actes d’homenatge a les víctimes en l’aniversari dels atemptats jihadistes de fa dos anys a Barcelona i Cambrils, tant oficials com alternatius, ahir va tornar a aflorar la polèmica política sobre la seua gestió. L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que era al capdavant de la Generalitat quan es van produir els atemptats, va demanar a través del seu compte de Twitter que es dediqui “el mateix esforç” que es destina a “tapar les evidències d’una investigació periodística” sobre la vinculació de l’imam de Ripoll, Abdelbaky es-Satty, amb el CNI, a permetre que s’obri una comissió parlamentària on es parli “sense secrets d’estat ni matèria reservada”.

També a Twitter, l’actual president, Quim Torra, va llançar un missatge de suport a les víctimes i va recordar la tasca de Puigdemont, l’aleshores conseller Quim Forn (que divendres va denunciar que el Govern central ha optat per l’“obscurantisme” amb el 17-A) i l’exmajor dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, actualment pendent de judici per rebel·lió pels fets de l’1 d’octubre.

Precisament, el secretari general del Partit Popular de Catalunya, Daniel Serrano, va acusar Torra d’“alimentar una teoria de la conspiració una mica paranoica” i va insistir en el fet que els “únics responsables” d’un atemptat terrorista “sempre són els assassins”.

Per la seua banda, el secretari general d’Units per Avançar i diputat del grup PSC-Units al Parlament, Ramon Espadaler, va rebutjar sumar-se a “conspiracions” i va subratllar que “l’únic responsable dels atemptats a Barcelona i Cambrils dels quals ara es compleixen dos anys és el terrorisme jihadista”.

Des de Ciutadans, la líder a Catalunya, Lorena Roldán, va assegurar que el segon aniversari del 17 d’agost és un “dia trist per a la democràcia” i va considerar que s’ha de mostrar “unió, suport i solidaritat” a les víctimes, ser al seu costat perquè siguin les “veritables protagonistes”.

Així mateix, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar en una entrevista a RAC1 que no està d’acord a “alimentar cap teoria de la conspiració”, però va puntualitzar que considera que “no sobra cap comissió d’investigació”. “Les víctimes i els ciutadans tenen dret a conèixer tota la informació”, va subratllar.

Ciutadans davant del punt on es va quedar aturada la furgoneta a la Rambla.

Ciutadans davant del punt on es va quedar aturada la furgoneta a la Rambla.ARCHIVO

tracking