SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

Open Arms es planta i rebutja l’oferta de Sánchez per atracar en un port espanyol

L’ONG catalana descarta qualsevol opció que no sigui Lampedusa per la situació dels migrants || Salvini aplaudeix les propostes de La Moncloa i les atribueix a la seua fermesa: “El que resisteix, guanya”

461491_1.jpg

461491_1.jpgOPEN ARMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi a bord del vaixell d’Open Arms, bloquejat a una milla de la costa de l’illa italiana de Lampedusa amb més de cent migrants a bord que van ser salvats fa més de dos setmanes en aigües del Mediterrani central, va tenir ahir un nou episodi després de la negativa de l’ONG catalana de desembarcar en un port espanyol i demanar fer-ho a Lampedusa. I és que el Govern central va oferir, d’entrada, el port d’Algesires perquè els rescatats puguin baixar a terra ferma i ser distribuïts entre els estats de la Unió Europea que s’han ofert a acollir-los. Tanmateix, el fundador de l’ONG, Òscar Camps, va descartar posar rumb a Algesires perquè és massa lluny i els migrants ja no aguanten més. “Després de 26 dies de missió, 17 d’espera amb 134 persones a bord, una resolució judicial a favor i 6 països disposats a acollir, volen que naveguem 950 milles més, uns 5 dies, a Algesires, el port més llunyà del Mediterrani, amb una situació insostenible a bord?”, es va preguntar Camps, alhora que va subratllar que “ho estem avisant des de fa dies, hi ha baralles, pànic, atacs d’ansietat. Què necessitem? Morts?”

Quatre migrants es llancen al Mediterrani per arribar nadant des de l’‘Open Arms’ fins a Lampedusa

D’aquesta manera, l’Executiu central va fer un segon oferiment perquè l’Open Arms faci cap al “port espanyol més proper”, que seria el de Palma de Mallorca o el de Maó. D’altra banda, a través del Centre de Coordinació Marítima d’Espanya, La Moncloa va emetre una ordre perquè el vaixell amarri en territori espanyol. Però el capità del vaixell, el lleidatà Marc Reig, va respondre que l’opció prioritària és desembarcar a Lampedusa o bé transferir els rescatats a un vaixell millor per posar rumb a Espanya.

I és que la desesperació a bord del vaixell s’ha apoderat ja dels diferents migrants. Ahir, quatre es van llançar a l’aigua per intentar arribar nadant fins a Lampedusa. Els serveis de rescat els van tornar a l’Open Arms.

Altrament, el ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va aplaudir l’oferiment del Govern central espanyol, que no descarta actuar contra Roma a Brussel·les per la seua actuació en aquesta crisi. “El que resisteix, venç”, va manifestar el líder ultradretà.

Rescaten 57 migrants d’una pastera a prop de LampedusaEn paral·lel a la crisi de l’Open Arms, els serveis de salvament transalpins van rescatar dissabte a última hora 57 persones que navegaven a bord d’una pastera en aigües properes a l’illa de Lampione, a la zona de Lampedusa. Entre els rescatats hi havia una dona embarassada i un nen amb crisi d’ansietat. Tots van ser portats a Lampedusa. D’altra banda, també van arribar dissabte a la nit a les illes Chafarinas un total de 48 migrants.

tracking