SEGRE

PARTITS NEGOCIACIÓ

Casado tempta de nou Rivera amb una coalició si hi ha noves eleccions

Encara que es conforma amb “algun tipus d’aliança electoral” que inclogui a més Vox || “La fragmentació de la dreta va ser letal”, admet el líder dels populars

El líder del PP, Pablo Casado, saluda la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ahir, a Madrid.

El líder del PP, Pablo Casado, saluda la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ahir, a Madrid.PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Popular, Pablo Casado, va insistir ahir de nou en la necessitat que la dreta es presenti unida a les eleccions si finalment es repeteixen les generals el 10 de novembre davant de la situació de bloqueig en la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern. En aquest sentit, i sense renunciar a les sigles d’Espanya Suma, que ja han estat registrades pels populars i que suposen la continuïtat amb la fórmula Navarra Suma explorada pel PP, Cs i UPN a la Comunitat Foral, Casado va subratllar, en el marc de la presa de possessió d’Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid, que “la fragmentació de la dreta va ser letal” en els anteriors comicis. Així, va assenyalar la necessitat de constituir “algun tipus d’aliança electoral” que inclogui, no només Cs, que per ara ha rebutjat tal possibilitat, sinó també Vox. “El centre i la dreta, si vol guanyar i governar, ha d’anar unit, la qual cosa no implica que perdem les nostres sigles, personalitat, trajectòria o programa”, va manifestar. I és que segons els càlculs de Génova, el PP hauria obtingut 21 escons més si la ultradreta no s’hagués presentat a les circumscripcions menys poblades. Malgrat aquesta nova oferta de Casado, fonts populars van explicar que el líder de la formació ha suavitzat el discurs per no pressionar els d’Albert Rivera, amb el qual no ha mantingut contactes des del final del curs polític.

D’altra banda, Miguel

La nova presidenta de Madrid serà “exigent” amb Sánchez i promet “lleialtat a la Corona”

Barrachina

, del PP valencià, va oferir ahir una fórmula similar a Toni Cantó, líder de Ciutadans a València.

En paral·lel a la presa de possessió, va transcendir que Javier Fernández Lasquetty, fins ara cap de Gabinet de Casado, serà el titular de la conselleria d’Hisenda de l’Executiu regional.

Així mateix, el popular Enrique Ossorio, portaveu del PP a l’Assemblea madrilenya durant l’anterior legislatura, ocuparà la cartera d’Educació. La conselleria d’Universitats i Innovació, en mans de Ciutadans, serà per a l’independent Eduardo Sicilia. Arran d’això, la líder dels ultres de Vox a Madrid, Rocío Monasterio, va criticar l’elevat nombre de conselleries que conformen el Govern.

Ayuso promet que Madrid serà el “far d’Espanya”Isabel Díaz Ayuso va prendre ahir possessió de manera oficial com a presidenta de la Comunitat de Madrid. Acompanyada pel líder dels populars, Pablo Casado, per l’expresidenta regional Esperanza Aguirre, per l’exministre Alberto Ruiz Gallardón i també per la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, Díaz Ayuso es va comprometre a governar els madrilenys des de “la transparència en la gestió, l’eficàcia i l’austeritat en la despesa pública”. Així mateix, va assegurar que col·laborarà amb el Govern central, encara que va advertir que serà “exigent” amb els socialistes. “Madrid sempre serà lleial amb la Corona i amb el Govern de la nació”, va emfatitzar la popular, que també es va conjurar per fer que aquesta regió sigui el “far d’Espanya”.

tracking