SEGRE

REGNE UNIT UNIÓ EUROPEA

Johnson planta cara a Alemanya i a França per renegociar el Brexit

Corbyn assegura que “farà tot el possible” per frenar una sortida de la UE sense acord || Brussel·les veu innecessari prendre més mesures per pal·liar el divorci

Imatge d’arxiu de l’actual primer ministre britànic, Boris Johnson.

Imatge d’arxiu de l’actual primer ministre britànic, Boris Johnson.EFE/EPA/SIMON DAWSON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va instar ahir els líders de França i Alemanya a “cedir” en les seues actuals posicions sobre el Brexit, que passaria per obrir la porta a renegociar l’acord de retirada que està ara mateix sobre la taula i que ja va ser rebutjat pel Parlament britànic. “Estarem llestos per sortir el 31 d’octubre, amb acord o sense”, va recalcar Johnson durant una declaració a la premsa en què va insistir que està disposat a complir l’actual termini per al Brexit costi el que costi.

“Per descomptat, els nostres amics i aliats a l’altre costat del Canal s’estan mostrant una mica reticents a canviar de posició. Està bé, però confio que acabaran fent-ho”, va afegir Johnson, que aquesta setmana es veurà amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i amb el president francès, Emmanuel Macron.

D’ells espera que “cedeixin”. “Ja hem vist que el Parlament del Regne Unit ha rebutjat en tres ocasions l’Acord de Retirada per a la frontera irlandesa. Simplement no funciona, no és democràtic”, va afirmar el premier britànic.

Això passaria per renegociar un acord que a Brussel·les donen ja per tancat. Els líders europeus només s’han mostrat disposats a reobrir la declaració política que esbossa les relacions futures entre les dos parts, una posició que no ha canviat des de l’arribada de Boris Johnson a Downing Street.

Així mateix, la Comissió Europea no considera necessari adoptar noves mesures per pal·liar a la UE l’efecte d’una sortida del Regne Unit sense acord i va assegurar que els Vint-i-set estan llestos per afrontar l’“important” impacte d’aquest escenari.

Per la seua part, el líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va prometre que la seua formació farà “tot el que sigui necessari” per evitar una sortida del Regne Unit de la UE sense un acord. Va acusar els conservadors d’haver fracassat pel que fa a la seua gestió del Brexit i va lamentar que, per això, el país ara “avança cap a una tempesta política i constitucional”.

El Partit Laborista va reclamar que se suspengui l’aturada estival a la Cambra dels Comuns per discutir aquesta crisi.

tracking