SEGRE

EUROPA MIGRACIÓ

Open Arms reclama a Espanya i Itàlia un vaixell per portar els migrants a Mallorca

Calvo retreu a l’ONG no haver aprofitat el desembarcament a Malta quan va poder, mentre que Camps critica el Govern central || Alerten del possible naufragi de cent persones davant de les costes líbies

L’alcalde de la ciutat italiana de Lampedusa, Salvatore Martello, durant la visita que va fer ahir al vaixell ‘Open Arms’.

L’alcalde de la ciutat italiana de Lampedusa, Salvatore Martello, durant la visita que va fer ahir al vaixell ‘Open Arms’.EFE/FRANCISCO GENTICO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons va declarar Pablo Casado davant dels periodistes, després d’atendre la investidura de la popular Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la comunitat de Madrid, aquesta actuació per part de l’Executiu propicia que les “màfies” que actuen al Mediterrani puguin considerar Espanya “com el país receptor de qualsevol tipus d’embarcació” on migrants siguin “explotats”.

El capità del vaixell de rescat Open Arms, Marc Reig, ha comunicat oficialment als governs d’Espanya i Itàlia la “impossibilitat d’arribar a cap port espanyol” malgrat l’oferiment del Govern central, a causa que “el vaixell no pot estendre la navegació ni tan sols per una hora”. L’Open Arms deixa així en mans de Madrid i Roma la responsabilitat del trasllat a un port espanyol dels 107 migrants que encara romanen a bord després de 18 dies al mar, tres rescats i sis evacuacions. Reig sol·licita que els migrants siguin traslladats a un vaixell, “ja sigui italià o espanyol”, i que “s’emporti la totalitat dels rescatats”. Des del vaixell també van sol·licitar que “es consideri Itàlia com a autoritat responsable i que assumeixi la coordinació” a l’al·legar que el vaixell es troba en aigües italianes des del dia 15 d’agost. Per la seua part, la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, va recordar als responsables de l’Open Arms que l’Executiu espanyol ha ofert totes les solucions al seu abast per poder facilitar el desembarcament dels ocupants de l’embarcació i va dir que no pot portar els seus ports a Itàlia. Va assegurar, a més, que el vaixell “hauria pogut entrar a Malta” per tal de desembarcar els migrants però “se’n van anar cap a Itàlia”. Tanmateix, el president de l’ONG, Òscar Camps, va lamentar que l’oferta del Govern espanyol “ha paralitzat totes les gestions que s’estaven fent per obrir el port de Lampedusa” i va acusar Calvo de “tergiversar la realitat”. “No és veritat, vol vendre’ns com els dolents de la pel·lícula”, va indicar. A través d’un tuit, va pressionar el govern italià al recordar que “mentre s’impedeix desembarcar les 107 persones de l’Open Arms continuen les arribades per mar”. Camps es va fer ressò de l’arribada de tres pasteres a Lampedusa de més d’un centenar de migrants en menys de 48 hores. Ahir, Itàlia va autoritzar evacuar a Lampedusa vuit migrants de l’Open Arms que necessitaven assistència urgent, a part d’un acompanyant de l’ONG. A més, el servei telefònic posat a disposició dels migrants que proven de creuar Europa, Alarm Phone, va alertar ahir que diumenge un pescador va socórrer tres persones d’un naufragi davant les costes de Líbia en el qual podrien haver mort més d’un centenar de persones, si bé va matisar que encara no hi ha confirmació de la notícia. D’altra banda, Salvament Marítim va rescatar ahir una embarcació amb 18 immigrants a bord, tots ells en bon estat de salut, a la frontera entre Múrcia i Almeria, segons van informar fonts de Creu Roja i confirmar des de Salvament Marítim. Els immigrants són tots homes i alguns d’ells, menors d’edat.

Casado acusa Sánchez de provocar un “efecte crida”

El líder del PP, Pablo Casado, va criticar ahir novament la gestió del president en funcions, Pedro Sánchez, en relació amb l’Open Arms, ja que considera que oferir ports espanyols al cap i a la fi intensifica l’“efecte crida” per a les “màfies” que trafiquen amb persones migrants.

L’alcalde de la ciutat italiana de Lampedusa, Salvatore Martello, durant la visita que va fer ahir al vaixell ‘Open Arms’.

L’alcalde de la ciutat italiana de Lampedusa, Salvatore Martello, durant la visita que va fer ahir al vaixell ‘Open Arms’.EFE/FRANCISCO GENTICO

tracking