SEGRE

Podemos envia al PSOE una nova proposta per a un govern de coalició

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias

Podemos envia al PSOE una nova proposta per a un govern de coalicióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unidas Podemos ha enviat aquest dimarts una nova proposta al PSOE, amb "mesures programàtiques i de competències", per reprendre el diàleg sobre un govern de coalició. Segons el comunicat difós per la formació morada, el document contempla "quatre opcions diferents" per a la participació d’Unidas Podemos en el repartiment de responsabilitats en el Govern espanyol i una proposta programàtica basada en el document que els equips negociadors ja estaven treballant conjuntament al juliol.

Podemos precisa que "no és el moment de retrets" i que la seua intenció és reprendre el diàleg "des d’on el vam deixar el mes de juliol, quan l’escassetat de temps va impedir que aconseguíssim un acord amb el PSOE del qual érem a prop."

La proposta programàtica està basada en la segona versió del document "Espanya Avanza" que el PSOE va fer públic al juliol i en el Acord Pressupostari per al 2019 que Unidas Podemos i el PSOE ja van firmar la tardor passada. Al document, la formació que lidera Pablo Iglesias identifica deu qüestions claus per a la negociació, entre les que figuren derogar la reforma laboral, universalitzar la xarxa pública d’escoles de 0 a tres anys, construir un país feminista, situar a l’'Espanya Buidada' en el centre de la polítiques del nou Govern o lluitar contra la corrupció.

La llista es completa amb abaixar preus del lloguer i garantir el dret a l’habitatge, garantir la justícia social, lluitar contra la emergència climàtica, apostar per la ciència i investigació, i impulsar una nova Europa més democràtica i social.

Podemos recorda que els espanyols van votar el passat 28 d’abril perquè els partits polítics "dialoguin, negociïn i arribin a acords" i, per això, considera important reprendre la negociació per conformar "un Govern de coalició que treballi per i per a la gent".

L’equip encarregat de negociar estarà format per Pablo Echenique, Ione Belarra, Jaume Asens, Yolanda Díaz, Enrique Santiago i Juantxo López de Uralde.

tracking